L'animal més gran de La Terra




Avui us vull mostrar un projecte escolar que va sorgir dels alumnes de s'Alzinar a partir de matemàtiques i les unitats de mesura.





El van proposar alumnes inquiets  fa uns anys! No es va poder materialitzar gaire ràpid ja que a una escola sempre tenim moltes coses a fer, i a la nostra, dins un bosc i ha molts de dies que no són el millor moment per pintar i a més jo soc un poc lent!







És un mural de tamany real d'una BALENA BLAVA, 25m de longitud i la gran pregunta a més de moltes altres va ser: Quantes mans farien falta per cubrir l'animal més gran del món? El tema dels pams i les passes estava clar, però la pregunta en qüestió encara no la podem contestar.



Fins ara hem posat 3.730 mans. Tots els nins i nines de l'escola hi han posat les mans diferents vegades i encara ens falta la panxa! Crear l'animal més gran de la terra amb les mans futures de l'espècie que el podria estinguir em sembla un gran missatge.

Segurament la immensa majoría de persones mai en la seva vida podran veure la BALENA BLAVA, igual que aquests infants. És difícil conscienciar sobre coses tan poc tangibles per valorar-les, sobretot en un món tan superficial i a la vegada desconnectat i desnaturalitzat com el que vivim avui en dia.





Gràcies a tots per posar-hi les mans, especialment al mestre jubilat sempre present Paco Galian Costa, que ens ha ajudat tot el temps!

Salut!