Resposta a Miquel Piris

 

Gràcies, Miquel, per la teva opinió sobre aquest polèmic assumpte que sens dubte es debatrà molt pertot, malgrat les cortines de fum que hi posaran perquè no se’n parli.

Amb tots els respectes, Miquel. Molt ben exposats els teus arguments, i bons documentals, emperò no m'has acabat de convèncer.





La nostra civilització és més propera a allò que imaginava Orwell que a la grega... I ho explicaré amb una metàfora.

Si poguessis fer una entrevista a El Bosco i li demanassis per què pintava les figures tan estranyes en el "Jardí de les delícies" del Museu del Prado, segurament et diria que això només ho pot saber ell. O si demanassis a Leonardo da Vinci per què va pintar dues versions de "La Verge de les Roques", una el 1483 i l'altra el 1497, pràcticament iguals, llevat d'un parell de detalls que s'han d'interpretar correctament. La primera es troba al Louvre de París i l'altra, a la National Gallery de Londres, segurament et diria que ell pertany a una societat secreta que amaga codis ocults als seus quadres per no acabar cremat dins un fogueró de Sant Antoni. Igualment amb el Bosco. 

En canvi, si tu demanes a qualsevol persona que exposa al Centre Cap Vermell i que assegura que és artista el per què de la seva obra, segurament et diria: "...Pintar em relaxa molt, i és una tècnica que domín..." o "... M'agrada la combinació dels colors que fa..."

 I per què dic això? Perquè crec que la comparació que fas amb la meva pregunta, que si el 5G ja hagués sortit als 90, amb els temps pretèrits de civilitzacions mil·lenàries, és poc encertada. Als grecs no els calia la 5G per haver-nos llegat la seva saviesa que tenim avui d'ells.

No només la màquina d'Antiquitera és una prova que la humanitat va viure la seva edat d'or, hi ha moltes més coses. El Popol-Vuh dels maies ja parlava que la Terra era rodona, i de l'òrbita de Vènus. Els llibres tibetans, Tantjua i Kantjua, ja parlaven de màquines voladores. En el Samarangana Stradhara hindú hi ha capítols sencers dedicats a descripcions d'enlairaments de màquines que llancen foc. ...  Per què es va perdre tot això? 

El concepte de la realitat que tenim en l’era moderna no té res a veure amb el món antic. Ni el concepte d'art, ni el de justícia, ni el de tantes altres coses no coincideixen amb els paràmetres actuals. Personalment crec que si tota aquesta saviesa dels antics no hagués ensopegat amb la Inquisició, ni amb la foscor de certs interessos al llarg de la història, podria ser ben bé que la nostra espècie ja hagués abandonat el planeta, i no per malament, sinó per cercar nous mons. De moment som de la civilització que construeix illes de plàstic enmig dels oceans. La que fuma a despit que pot ser mortal. La de respirar aire brut a les ciutats...

Qui nega avui l'emergència climàtica? Potser molts d'ells s'asseuen als Congrés dels Diputats o en despatxos. O no és vera que hi ha hagut científics, PAGATS per petrolieres, que diuen que no hi ha evidència que l'escalfament global és degut a l'activitat humana? Quants de temporals Glòria necessita aquesta gent per fer-los veure que les evidències no enganen? Idò això és el que passarà amb la 5G. En l'àmbit científic encara hi ha molt de geocentrisme.

A mi m'encanta llegir els articles de nature.com. És un goig imaginar que tot el que diuen pot arribar a ser real i que miren pel bé comú. I per què no ho fan ja d'una vegada per totes? O és que no existeix la guerra radiomagnètica? O és que no hi ha operacions militars amb atacs radiomagnètics cap a centrals d'altres països? Qui hi ha darrera tot això?  CIENTÍFICS. 

Una tecnologia que pretén obtenir major capacitat per a transmetre dades (volums de 20 a 40 vegades superiors), menor latència (temps a rebre/enviar dades) i continuïtat de connexió en qualsevol part. Les xarxes 5G empraran ones de transmissió milimètriques, molt més curtes que les que estan en actiu, amb major densitat, emperò de curt abast. Necessiten, idò, torres de recepció/emissió cada 100 metres, que haurien d'esser instal·lades cada 10-12 cases. Per garantir les condicions anomenades, la proposta de les empreses és instal.lar, a més, 20 mil satèl·lits de baixa alçada que es comunicaran amb aquestes torres. Tot això significa que el nivell de radiació electromagnètica a què estarem exposats en tot el planeta, cada ésser viu i ecosistema, augmentarà exponencialment amb molta més densitat d'ona, durant les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Això no ve per substituir les altres 1, 2, 3 o 4 generacions, sinó per afegir-s'hi. I tot perquè una nevera ens digui que ens falta llet, i la demani online, o per un cotxe sense conductor (que ho diguin els taxistes).  

Hi ha països que no ho tenen tan clar i s'estimen més esperar a quins són els resultats:


CLICAU DAMUNT PER LLEGIR L'INFORME

És curiós que encara no s'hagi instaurat en tots els àmbits per ser tan innocu com diuen.

Miquel Estelrich