EL JARDINER QUE NO SABIA MATEMÀTIQUES

 
De l’estany, al centre del parc, parteixen les avingudes en direcció als quatre punts cardinals, a més de sinuosos viaranys que cobreixen tota l’extensió del bosquet. Enmig de l’estany, un brollador llança amunt columnes d’aigua que en dies assenyalats s’il·luminen, ara blaves, ara verdes, ara vermelles, de tots els colors.

El jardiner en passar pel costat de l’estany veu que a un racó hi ha una taqueta verdosa, però, enfeinat, no en fa cas. L’endemà torna a fitxar-se en la taca, però te altres preocupacions i passa de llis. Al tercer dia nota que l’ombra ha crescut, però ha de podar els rosers, agranar l’avinguda, donar forma a les plantes trepadores, i no te temps per perdre.

El matemàtic observa el creixement dels nenúfars dins el safareig i comenta al jardiner que vagi en compte, que aviat el cobriran i les carpes que l’habiten corren perill. El jardiner s’arronsa d’espatlles i li contesta que no hi ha per tant, que arribat el moment ja retirarà els nenúfars, que hi ha feines més urgents.

Les carpes, que havien escoltat la conversa, mostren preocupació, però una, anomenada Rajoy, els explica que te un cosí físic que no és capaç de dir si demà plourà a Sevilla, explicació extraordinària i estrambòtica que tranquil·litza les carpes.

La població de nenúfars continua creixent i al passat demà cobreix una quarta part de l’estany. El jardiner pensa que ja tindrà temps de treure’ls de l’aigua, que ara l’urgent és acabar de tapiar el vesant sud del parc per on passen el moixos.
 
Al següent dia les plantes ocupen la meitat de la superfície i les carpes es revolten, però una, anomenada Trump, els diu que no es preocupin, que tot és una gran conxorxa del matemàtic, que no hi ha nenúfars i milions de carpes se situen darrere la lider, formant un gran banc que dibuixa belles siluetes al fons del safareig.
 
El diumenge horabaixa, el jardiner la seva esposa i els dos fillets surten de passeig pel parc i en arribar a l’estany del brollador el troben tot cobert de nenúfars i les carpes mortes, asfixiades.



                                NATURALESA MORTA A LA "MANGA DEL MAR MENOR"