" Esper que enguany no visquem les nostres festes de l’Esperança com “un any més” sinó intentant viure-ho més intensament i aprofundir dins la seva vida..."










 

Un any més s’acosta la nostra festa de la Mare de Déu de l’Esperança, protectora des de fa segles del nostre poble de Capdepera. És un bon moment per recordar a quina Esperança estam cridats tots i cada un dels qui creim en el seu Fill Jesús. 

Vivim en un mon des-esperançat per molts de motius que ens toquen molt el “viu” del nostre dia a dia: la malaltia, l’economia, el mercat inhumà que només cerca el benefici, les enveges i discòrdies en el treball, en les famílies, els països en guerra, la fam aquí i a altres llocs del món, la contaminació, el nostre planeta,... 

Una llarga llista que cadascun de nosaltres podríem allargar de ben segur posant- hi tot allò que duim dins el nostre cor, moltes vegades endurit i malferit pel pas del temps i les persones que ens envolten. 

Maria amb l’espera del naixement de Jesús, tota agraïda al do que Déu li ha donat dins la seva vida, ens prepara també a nosaltres per viure l’alegria d’aquest do que Déu ens fa a cadascun de nosaltres. Jesús ens descobreix amb les seves obres i paraules que som fills i filles de Déu estimats, Déu comparteix el nostre dolor i ens dona el seu consol en tot moment. Déu ens vol feliços i espera que tornem als seus braços amorosos sempre. No estam sols per molt que el mon ens intenti aïllar de cada vegada més. Déu ens demana que cada dia facem una passa més en el camí de l’estimar així com Ell ens estima: amb llibertat, sense egoismes ni enveges, gratuïtament... essent petites llavors d’esperança dins el nostre món. 


Enguany amb la junta directiva de l’obreria de l’Esperança hem decidit fer alguns canvis en el que s’anava fent els darrers anys, per intentar fer la nostra festa més viscuda i que arribi més al nostre cor. Per aquest motiu, enguany la vigília de l’Esperança (dia 17) pujarem en processó amb la Mare de Déu a les 18h cap al Castell, acompanyant-la i il·luminant el camí amb el nostre pas. Allà resarem les completes com sempre a les 19h amb la tradicional torrada després. L’endemà tindrem l’ofici a les 11h com sempre, amb el sermó de la boira inclòs dins la celebració, enguany presidit pel nostre Bisbe Mons. Sebastià Taltavull. Després de l’eucaristia resarem la darrera novena de l’Esperança i acte seguit farem un senzill piscolabis, i davallarem en processó la Mare de Déu fins a la Parròquia per concloure així la festa. 

Esper que enguany no visquem les nostres festes de l’Esperança com “un any més” sinó intentant viure-ho més intensament i aprofundir dins la seva vida... com tenc el meu termòmetre de l’Esperança? 

Mn. Josep R. Ortega Fons, rector.