Història de la Tercera Edat de Cala Rajada, contada per un col·lectiu de Gent Gran

Transcripció:  JMV (Vocalía de Comunicació i Ràdio)



CAPÍTOL XXIV.-  TEATRE, LLAMPUGA, FESTES  I ANÈCDOTES PELS 600 ASSOCIATS DEL CLUB







 

Una bona representació de persones majors, tant de “Ca Nostra” de Capdepera com de “Sol Naixent” de Cala Rajada, a més de molts d’espontanis que pertanyen a l’ancianitat del nostre poble, es reuniren en el poliesportiu “Es Figueral” amb  ganes de omplir-se el gavatx amb  l’opípar dinar ofert per l’Ajuntament de Capdepera. No hi mancà res, inclosos els habituals parlaments del dos màxims representants de les associacions de gent gran del municipi. Per si això fos poca cosa, els extraordinaris col·laboradors de “Sol Naixent”, els entusiastes “Som aquí, gabellins”, muntaren de bell nou les taules per a oferir  paella, postres i beguda l’endemà mateix . Tothom es va llepar els dits!

Allí parlaven de l’animació existent entre el col·lectiu de majors de Cala Rajada envers de la posada en marxa del assaigs, previ “càsting” d’actors, per a la representació d’una obra de teatre, patrocinada pel Consell de Mallorca, la qual, amb tota seguretat dirigirà el jove  professional Arnau Serra i Nebot.  “De casta le viene al galgo”!

Però això serà desprès de la celebració del “Dinar d’aniversari” que, com cada any, tindrà lloc  a “Son Sant Martí” i que s’ha assenyalat per al propvinent 6 d’octubre, una setmana abans de la fira del peix fresc, la “Mostra de la Llampuga” a la qual pren part “Sol Naixent”, com a única representant de la tercera edat del terme. Una volta haver fet un recés, envestiran amb un grapat d’excursions, ja programades per aquesta vocalia,  per l’illa i per l’arxipèlag, sense descartar un viatge a la Península Ibèrica. Abans, la Junta Directiva haurà organitzat una festa d’acomiadament de l’estiu i la preparació d’un llibre sobre la història d’aquest Club, que, amb aquest, ja portarà 24 capítols. Tal volta no estaria gens malament que qualque altra associació fes alguna cosa semblant, si els ve de gust, clar!.

“Sol Naixent” ha agraït a Manuel Barba Escobar, directiu del Club “Ca Nostra” de Capdepera, recentment reincorporat, la seva magnífica col·laboració a les tasques de direcció  de les sessions setmanals de bingo, desprès de 14 anys en què Josefina Romero Iniesta n’ ha estat al capdavant, amb companyia de Jesús Espallargas. A na Josefina, el president Pep Navarro li entregà un obsequi i diploma en agraïment a la seva impagable labor. A destacar que les diverses manualitats de tot tipus van agafant força en el si de l’entitat, on participen homes i dones, predominant les pintures en tela gràcies a les ensenyances de Pilar Fuentes (vegeu les imatges amb què il·lustram aquest article).

15 persones integren la Junta Directiva de “Sol Naixent”. Totes tenen la seva comesa. Dona goig l’orde existent. En aquest cas, com més són més s’entenen i si algú no ho creu que ho demani a aquests:  Josep Maria Navarro Lop, Pere Vaquer Flaquer, Biel Bernat Forteza, Bartomeu Melis Melis, Montse Alzamora Bauzà, Llorenç Alzina Nebot, Jesús Espallargas Es-pallargas, Pilar Fuentes Triguero, Maria Luisa González Santos, Maria Orpí Juan, Jaume Masssanet Brunet, Juan Manuel Baltasar Gómez, Maria Teresa Llabrés Massanet, Marcelo Salomón Molledo y Pere Juan Sancho.  Total: 15,  com hem dit!.

Anècdotes: 5 anys en comptes de 4? -   Una volta haver acabat les festes, es reprenen les trobades dels capvespres al Club. I què faríem si mancassin la conversa, el comentari, les xafarderies…, entre jocs de cartes, dominó i truc? A la “rentrèe” es parlava dels pregoners de festes, especialment del nostre, en Pep. Continguts de les al·locucions que aquesta revista ha publicat, sortosament, per a coneixement popular. Gràcies!

Els tertulians de “Sol Naixent” estan un poc intrigats. I això que ho han demanat a tots i cada un de la caterva de gabellins que fan acte de presència diària al Club.  La qüestió que ha estranyat a aquests conversadors és el que va ser publicat per la revista local “Faxdepera” (Carta al Director  signada per la Junta Directiva, que adjuntam en imatge) que resa que la renovació de la plantilla dirigent és per al període 2019-2024, o sigui que ara, en lloc de quatre són cinc els anys en què la directiva encapçalada per Pedro Llabata podrà estar al capdavant de “Ca Nostra”. Diu el comunicat que fou aprovat a mà alçada pels assistents a l’assemblea i amb la presència del senyor Batle com a fedatario.  ”Això ja són paraules majors, si per donar fe han de menester el  batle, això va “ a missa, cinc anys!”, exclamaven en Joan i na Catalina.

L’any que ve, als 85 anys, en lloc dels 88 -  Sense necessitat d’haver de convocar cap reunió general, el dia de la festa de “Ca Nostra”, el passat 18 d’agost, el president proposà públicament, davant els 160 i busques d’assistents a l’àpat de Sant Bartomeu, a la plaça Constitució, que per al proper 2020, l’homenatge als associats de més edat en lloc de ser com fins ara als 88 anys passaria a ser per als que en compleixen 85.

Dels que es trobaven a “Sol Naixent” dimecres passat – dels afiliats  a “Ca Nostra” – cap d’ells  no va poder esbrinar davant els nombrosos presents com s’arreglarien per a eliminar els nascuts els anys 1932, 1933 i 1934, perquè per a homenatjar els que tenen 85 anys, el bot es massa gros, des dels 88 d’ara mateix.

Com que això ens preocupa, ja que passam pena per aquesta genteta de 86, 87 i, l’any que ve, 88 anys que estan en perill de quedar fora  de la convocatòria d’homenatge a la vellesa al 2020 -- tendria barra de tractar-se de més de 30 o 35  persones, i amb  l’altra gent la berena s’hauria de fer al Camp Roig – deixàrem als tertulians submergits dins una mar de dubtes que suposam que algú intentarà resoldre.

Fins al següent capítol. Gràcies!.

J.M.V. Vocalía de Comunicació “Sol Naixent”

 

Pilar Fuentes i les seves classes de pintura


Quin rellotge tan hermós


Homes fent manualitats


Els dos presidents de la tercera edat.