Capítol 29

 


2006:
UN ANY D’IMATGES I MOLTA ACTIVITAT



  

  Comença 2006 i amb quasi vuit mesos d’antelació ja son seleccionats, d’entre els socis de més edat, per a ser objecte d’homenatge, els que encara es trobaven entre nosaltres: Pep Alzina Alzina, Jaume Melis Mayol, Andreu Trobat Moll, Magdalena Melis Moll, Teodoro López Gómez i Concepción Ruiz .


Concepción Ruiz, amb la seva filla


Teodoro López, rebent l'homenatge

Qui fins ara ha administrat el bar del Club, Margalida Carrió i Vicenç Garau, deixen de regentar-lo, substituint-los Bàrbara Flaquer Lliteras (a qui podem veure a la fotografia, al costat d’un grup de gent). Es fa una remodelació del saló d’actes, dotant-lo de nou mobiliari i renovant-ne els panys de les portes d'accés, i es col·loca una bústia per als suggeriments que vulguin fer els associats que ho demanin. La presidenta, Margalida Tous, fa un obsequi a Climent Crespo pel seu detall a l’hora de destinar part del seu temps a l’ensenyança de “ball de bot” a un nombrós grup de persones majors.


Bàrbara Flaquer, a l'esquerra de l'imatge

La revista “Els Padrins” que coordina Jaume Tous “Jato” publica una sèrie de reportatges sobre les associacions de la Tercera Edat, tant de Capdepera com de Cala Rajada. Cinc fotografies (que incloem,  procedents de l’esmentada publicació ) es refereixen, en el text escrit per “Jato”, a la de Capdepera i, a més, ens obsequia amb una imatge del Teatre Principal (ara, Municipal) del any 1965, amb motiu d'un acte sobre “es Sindicat Agrícola” del poble, on es pot veure el pati de butaques replè i, a sobre, la segona planta, amb balconada i “galliner”, sense escalonada, amb capacitat per a 450 espectadors, més del doble que ara i molt diferent de l’actualitat.


Revista "Els padrins". Teatre Principal de Capdepera 1965


Revista "Els padrins". Animosa reunió de gent de la tercera Edat


Revista "Els padrins". Coral gabellina


Revista "Els padrins". Imatge d'època


Revista "Els padrins". Reunió  de dones

Es posa en marxa una petita pista de petanca a l’esplanada (avui, aparcament) més propera al centre social, a la plaça de can Gabriel, que encobeeix diàriament grups d’homes que practiquen aquest antic esport del joc de “la teia”, però amb bolles.
(Acompanyam fotografia d’homes jugant a petanca). Transcorreguts uns anys, va ser anul·lada la pista i traslladada a 3 quilòmetres del Club de la Tercera Edat, on abans hi havia un parc infantil que fou suprimit per a col·locar-hi les pistes. Un lloc on ningú ha anat mai a jugar  a petanca.



Jugant a la petanca

Amb motiu d’un certamen de labors femenines que tingué gran acollida, amb exposició inclosa que fou molt concorreguda, van ser premiades algunes associades que hi participaren. Guanyaren, emperò, el primer premi les senyores Benita Huerta i Antònia Fuster, a les quals veim, a la foto, rebent el premi de mans la presidenta.


Margalida Tous, Benita Huerta i Antònia Fuster

Tan delerosos estaven els joves d’ambdós sexes que ja havien entrat a formar part de la  segona edat gabellina de poder integrar-se de qualque manera a les files dels qui havien complit de 45 a 55 anys, sense dret a vot però sí als beneficis derivats de pertànyer a la Tercera Edat, que organitzaren, al pavelló esportiu cobert de s’Alzinar, el que denominaren Guateque.No hi va mancar ni ball, ni menjar ni sortejos, abarrotant l’ampla dependència. Tingué repetició en anys successius. També adjuntam les imatges del Guateque,que tingué ressò fora de Capdepera, ja que artanencs i serverins també hi prengueren part.


Guateque de la Segona Edat al gimnàs de s'Alzinar 

Entre les quatre excursions del 2006 destacà la de la Serra de Tramuntana (vegeu els participants a la fotografia inclosa, davant l’entrada a un restaurant, com està manat).  El dinar de germanor celebrat a la Ciutat de Vacances Font de Sa Cala reuní la totalitat dels socis – ja que fou gratuït – i hi va venir el director general de Participació Ciutadana del Consell de Mallorca, Víctor Martí,  a més del senyor batle i la regidora d’Assumptes Socials. Com que l’hotel propietat de la família Moll, a sa Cala, havia de sofrir una remodelació dels seus menjadors, es determinà que per a celebrar el Dia del Club es modificàs la data i així es va fer, donat l’agraïment de “Ca Nostra” envers la propietat de Ciutat de Vacances.  A partir d’aquell any, el Club ha hagut de desplaçar-se fora del municipi per a celebrar el dinar anual.


Excursió a la Serra de Tramuntana


Com veis, us hem oferit més imatges i instantànies que text, en aquesta ocasió. Esperam que les hàgiu gaudit!