Història de la Tercera Edat de Capdepera, 

contada per un“Col·lectiu de Gent Gran”






Les funcions del president de la junta directiva, des de l’aprovació dels estatuts en vigor, que daten, com quedà explicat al anterior capítol, del 1985, fins a la data de publicació de la present Història vertadera de “Ca Nostra”, no són altres que la de convocar la junta, sempre que s’estimi convenient, presidint les seves reunions; representar legalment l’Associació, sempre que l'entitat no decideixi delegar en un altre membre per a una acció determinada; complir i fer complir els estatuts; participar directament i activament en totes les accions i assumptes en què intervengui la junta directiva i l’assemblea; vetllar pel compliment i execució dels acords de l’assemblea general i de la junta directiva; autoritzar amb la seva signatura els documents de l’Associació, visant i signant l’estat de comptes; qualsevol altra funció que li pertoqui, segons els estatuts o l’assemblea general. El vicepresident té la funció de substituir i tenir totes les mateixes atribucions que per manament o absència corresponguin al president.

Les esmentades funcions foren comunicades en l’Assemblea General de l'1 d’octubre de 1985 als 54 socis assistents. Va resultar xocant quan el desenllaç de la reunió fou romput per Serafí Nebot – el qual havia presentat la seva renúncia com a membre de la comissió d’economia, desprès d’haver sol·licitat i haver posat tot el seu èmfasi perquè es fessin constar a una pissarra els noms dels deutors de quota d’associat, extrem que no fou aprovat –
, insistint en la utilització de l'encerat, de la pissarra, i proposant, en defecte seu, “que quan 
es facin excursions, sí que se'n deixi detall a la pissarra, ja que no volen acceptar l'altra proposició meva” (acta dixit). El president, senyor

 Ferrer Gili, pensant que era el moment de comunicar-ho, ja que l’apartat dels seus deures i obligacions ja havia estat exposat, informà que el senyor Gabriel Flaquer Melis de “Son Pocapalla” havia fet un donatiu de 20.000 pessetes, per a despeses del Club, i que el Consell Insular de Mallorca havia concedit una subvenció de100.000 pessetes.

                                                                            Gabriel Flaquer Melis

El secretari, senyor Fullana, llegeix les que hauran de ser les seves atribucions en el si de la junta directiva. Vegem, idò: Col·laborarà de manera general en el compliment de les finalitats de l’Associació, custodiant, a més, els llibres, documents i segells de l'entitat, amb excepció dels de la comptabilitat. Redactarà i signarà les actes, amb el vistiplau del president. Lliurarà certificacions i documents, redactant les actes de les reunions de junta i assemblea, complint, a més, qualsevol funció que li sigui encomanada. Pel que respecte al tresorer, seran les seves funcions les de vigilar i controlar el patrimoni associatiu; executar els pagaments ordenats per la junta directiva i detallar-los en els llibres corresponents; recaptar i custodiar els fons de l’Associació, efectuar els cobraments ordenats per la directiva i anotar-los en la comptabilitat; signar els documents de tresoreria i rebuts amb el vistiplau de presidència, i qualsevol altra missió que li sigui encomanada. Vocals: Intervenir en les gestions que els encarreguin per al bé de l'entitat i substituir els titulars en cas de malaltia o absència i quan la junta directiva així ho consideri.

El pressupost anual de l’Associació no podrà passar dels cinc milions de pessetes. En cas de dissolució de l’Associació, els bens aportats pels associats i organismes, beneficis obtinguts mitjançant rifes o tómboles i els interessos bancaris aniran destinats a un centre social benèfic, i en el seu defecte, a l'Ajuntament, i en cap cas podrà apropiar-se dels doblers i existències cap membre de l'entitat.

Finalment, s’acorda sol·licitar una residència per a majors a l'Ajuntament, acceptant uns terrenys a cala Agulla que ofereix el senyor Gabriel Balaguer en representació del senyor Bartomeu March. De no ser així, se cediria al Club de la Tercera Edat, per part de la propietat, l'explotació d’un bar a l’esmentada platja. La Assemblea es clou després de enfellonides discussions entre els presents, en no poder-se posar d’acord en aquest darrer punt de l'ordre del dia.

Fins a sa pròxima…

Pere Llabata i Sancho