Per casualitat l’altre dia vaig descobrir l’obra d’aquest fotògraf-pintor-il·lustrador nord-americà. Us recoman que li doneu un cop d’ull, ja que té autèntiques obres d’art.




 Norman Rockwell va néixer el 1894 i va morir al 1978. És a dir gran part de la seva obra va cobrir el segle XX. Ell era tant fotògraf, com pintor i il·lustrador (va elaborar moltes de les portades de l’època) i la seva obra es caracteritza pel seu realisme (a vegades costa discernir si són dibuixos o fotografies) que acompanya de cert humor i ironia.


Fiinalment vull acabar amb el quadre que em va fer descobrir l’artista i que tant em va cridar l’atenció. Si l’observam no veim res més que una nina de color que va rodejada d’uns misteriosos homes dels quals només veim el cos i que duen un uniforme. Et sobresurt l’ai al cor quan descobreixes que aquesta és una reproducció del que passava realment a Estats Units quan a principi de segle es va aconseguir aturar la segregació racial a les escoles i negres i blancs ja podien anar junts. Molts de blancs no s’ho van agafar molt bé i esperaven a les entrades d’alguns centres per insultar i cohibir els infants de color que arribaven. Per això l’estat va haver de posar-los escorta, tant per entrar com per sortir. Esfereïdora escena, veritat?


A part de deixar-vos la creació de Rockwell, també us deix la fotografia original en què es basà per fer el quadre. Així podreu observar amb quin art en va saber treure l’essència:

 
A continuació us pos algunes de les seves creacions que més m’han agradat. Veureu que sobresurten escenes quotidianes de la gent i que li encantaven els nins (protagonitzen moltes de les seves obres):








 

 
















Pau Quina Jaume