Els darrers anys havia deixat de llegir Faxdepera, bàsicament per evitar llegir certes col·laboracions de caire pornodretà neofranquista nacionalista espanyol que procur evitar, de la mateixa manera que mir de no anar a llocs on fa pudor. Però record perfectament com escriu en Fabio i el darrer editorial d’aquesta revista no em quadrava per res amb el seu estil. I efectivament, no havia estat ell.

 
L’editorial comença dient que els “ciudadanos i ciudadanas” -no fossin coses que ens pensàssim que no parlen també de les dones- en aquestes eleccions han de triar entre “lo malo conocido y lo bueno por conocer”. A partir d’aquest preludi sembla que ha de venir un bon repàs de “lo malo conocido”, però no, tot el contrari: ens expliquen com ho ha fet de bé l'actual batle. No em queix aquí del sentit polític de l'editorial: tots sabem que tots els mitjans calcen d'un o altre partit (estic a un mitjà públic i fa anys que els treballadors mos barallam amb els polítics per ser independents... Hem aconseguit moltes coses i una independència professional notòria, de les més presentables del panorama mediàtic estatal, però els que manen de veres els continuen nomenant ells, els polítics). Em queix d'altres coses que detallaré a continuació.
 
L'equip editorial, després de realitzar un bon massatge a l’actual batle, passa a criticar la resta de partits. Que si la candidata del PP desapareguda durant els darrers 4 anys; que si el que proposen, l’actual equip de govern ja ho té en marxa. I atenció, perquè arriba el moment estrella: una cita textual de l'homenatjat.
 
A continuació, es carrega en dues línies tots els projectes dels altres partits que podrien ser considerats positius per al municipi, com ara les rutes senderistes o els carrils bici: "són una còpia del programa electoral del partido socialista", diu. Està clar: segons l’equip editorial de Faxdepera, tret de la penicilina, ja ho havien inventat tot els socialistes de Capdepera, teoria de la relativitat inclosa.
 
De MES diu que "algunos le critican... que escoge la vía de la confrontación". "Algunos"? D'Es Grup no té gaire cosa a dir: "su relación con el alcalde ha sido más bien tirante en el último mes". Ostres, aquest d’Es Grup, són dolentots, dolentots. Mira que dur-se malament amb el batle el darrer mes, "al parecer, por intereses personales". "Al parecer" de quién?

A la propera podrien ser més directes, com l’intel·lectual del Partit Popular, Ariza. L’“animador” (com li agrada definir-se encertadament: no havia d’haver sortit mai de l’hotel o la discoteca on exercia aquesta professió) va  dir en anten,a a IB3 Ràdio i en plena campanya electoral, el.següent: “Jo dic: ‘Votau en es PP. Si voleu tenir una continuïtat. No faig apologia, jo pens que el PP és es millor. I pens que l’heu d’anar a votar...’” Idò això!! Per si no hagués quedat clar qui ha manipulat fins al ridícul IB3 televisió i IB3 radio durant tota la legislatura, convertint-los en un mitjà de propaganda, arriba aquest animal mediàtic (no és cap metàfora) per rematar el missatge. Pobre llepa, per si de cas no bastaven els sopars de PPorcella o els vots de les residències, s'havia d'assegurar que el missatge arribava. Entre els mercenaris mediàtics del Partit Popular probablement ningú no havia arribat tan lluny. En Bauzá sabrà recompensar-lo si diumenge és reelegit, fet probable si tenim en compte els milers de plats de "pporcella" regalats i altres estratègies electorals caciquils d’aquest partit, com ara l’enviament massiu de sobres electorals que s’ha destapat a Melilla. Marca de la casa.

 
Miquel Piris Obrador