Realment, hi ha hagut pre-campanya electoral a Capdepera?

   Llevat d'uns articles a Cap Vermell, una tanca publicitària a la carretera d'Artà i unes paradetes d'Unitat per les Illes, la informació que ens ha arribat de les eleccions ha estat via mass-media, televisió i premsa nacional. Tot centrat en la picabaralla Zapatero-Rajoy, una dicotomia buida de continguts i centrada a fomentar el vot útil, el bipartidisme electoral. Els dos partits nacionals, i  majoritaris, s'han llançat a fer ofertes com si es tractàs de les rebaixes, i a treure pedassos bruts els uns dels altres. L'ambient crispat, en lloc de fomentar la participació, pot provocar l'efecte contrari, una major abstenció a causa del fàstic de l'electorat.

 A les Illes seguim sense una alternativa clara, per ventura  la fórmula d'Unitat pot funcionar, al repartiment d'escons entre el PP i PSOE. Així, l'electorat tornarà a canviar la clau del seu vot: els percentatges de votació varien molt si l'elecció és d'àmbit autonòmic, local o nacional. S'ha demostrat  la baixa rendabilitat, per a la nostra comunitat, d'aquests diputats més preocupats per defensar interessos partidistes i particulars -la pròpia promoció- que el benestar dels seus ciutadans. De fet no hi ha altra forma d'explicar l'espoli econòmic i la manca d'inversions i serveis públics que patim.

De Capdepera, algú ha sentit dir qualque cosa? En precampanya, jo no he sentit piular ningú. Esper que en els actes prevists, els antics mítings, algú se'n recordi de les nostres necessitats. Malgrat les oblidi en passar el túnel del Vidrier.