Noves badades











 

-  Jutgen dos ancians per robar una llauna d’anxoves d’un euro. Qui no pot segar, espigola. (DBalears)

Se'ls condemnà a quatre dies d’arrest domiciliari i prohibició de tornar-se apropar al supermercat on cometeren  l’endemesa… Manco mal que les anxoves els ajudaren a passar el tràngol dels quatre dies de reclusió.


Vinyeta de “Winkal” :  Et sembla just, aixó?

-  Educació permetrà “l’espanglish” a les aules (DBalears)

Això sembla un cúmul de despropòsits, l’alumnat ho haura de demostrar quan arribi el mes de juny. Tal volta , just que xamporregin una mica la Conselleria autoritzarà que els aprovin, per no quedar malament.


-  “No passa res perquè dimiteixi qualque director de centres públics en desacord amb el TIL. En vindran d’altres que sí que es trobaran còmodes amb el decret” (Aina Aguiló, del duet PISA/Trepitja del Govern Balear, a DBalears).

Es nota que a la senyora Aguiló li agrada més estar asseguda a una cadira d’oficina a la Conselleria d’Educació  o passar-se totes les sessions parlamentàries twitejant que impartir classes dintre d'un aula, lloc aquest on, qualque dia, haurà de tornar i haurem de continuar pagant-li el sou amb un nivell més alt.


Escultura de López Villaseñor.  Manca de decòrum?

-  L’Ajuntament de Picón (764 habitants) a Ciutat Reial prohibeix orinar, defecar i escopir en tot el terme municipal, inclòs foravila, tant  a espais  públics  com privats. Tampoc podran, els agricultors, pujar als arbres per a exsecallar-los, sense permís municipal. Quadres, escultures i imatges que no guardin el degut decòrum no podran exposar-se a la via pública. (Diario “Lanza” de Ciudad Real)

 Els camperols o conradors hauran, idò, de deixar les feines i eines a fora vila  i desplaçar-se a casa seva per a evacuar les necessitats fisiològiques, malgrat que molts de talls es trobin lluny del poble. Ja ho deia la padrina. “procurau sortir de casa amb les feines fetes…”.



Ja ho diu la padrina: feines fetes abans de partir

-  Un home imputat per llançar un ca a l'àrbitre durant un partit de futbol (U.H.)

Però..., el ca era mort o viu quan el  va llançar?   De quina forma el va llançar, l'animal?  El  degué tirar al camp, o el va afuar cap al àrbitre? La noticia resta incompleta. Aquestes presses!


En el tall… Fórmula per fer les feines sense que el vegin

-  “Vivir es fácil con los ojos cerrados” pel·lícula guanyadora dels “Goya” d’enguany (De la premsa).

No, no, no passeu ànsia, no te res a veure ni amb la consellera Camps, ni amb Bauzà, ni amb Rajoy, ni tan sols amb  Wert.

-  El president del Govern puja al cotxe oficial, aparcat en direcció contrària, o sigui prohibida (D. de M.).

Serà veritat això que tots  no som iguals  davant la llei? Informen que la policia no el va sancionar, al president, per tenir el vehicle mal estacionat. Clar, com que era l’oficial, la multa segurament ens vendrà als contribuents.


- Un document del Govern diu que les aus d’Artà poden ser atropellades per l’AVE. (Ara Balears)

Qui  degué ser aquest il·luminat que va redactar els plànols del trajecte d’un possible tren d’alta velocitat que passàs per les muntanyes d’Artà , amb perill d’arrasar  les aus que per allà volen?

-  La nova regidora del Ajuntament de Capdepera, Mónica Viejo, s’encarregarà del manteniment dels carrers i dels espais públics del poble. (Ara Balears)

Idò, per qué  es va donar la concessió a una empresa i què haurà de fer la Brigada, si ara totes aquestes feines les ha de fer la nova regidora? Pobreta, quina feinada tendrà, tota sola


-  Isabel Blanes, d’UCAP, l’altra nova regidora de l'Ajuntament de Capdepera, només assistirà al ple. (Ara Balears)

Només a un ple? Idò, poca feina tendrà.  Per què no dona una mà a na Mónica Viejo?

                                                

Tomeu d'es Forn