EMBARXANT 

 

Meeestresses, meeestres:

 

Meeentre noltros som aquí, meeesquins de diversa categoria meeenystenen els esforços que, meees a meees al llarg de la història, han fet els humans de meeesurada bondat i meeeritòria intel·ligència per corregir la barbàrie meeediana pròpia d’aquells meeegalòmans meeefistofèlics que sempre han existit.

Meeentre traduïa aquests dos capítols recopilats d’algunes meeemòries científiques de na Dorothy Bate, les meeeninges del meeeu meeeló feien meeelmelada meeediterrània meeenyscabant el meeercantilisme al qual hem arribat. La meeentida meeesomorfa ens converteix en meeercaderies vives, meeeretrius al servei d’un meeecanisme de corrupció meeetacèntrica que, gens meeetafòricament, avança meeetre a meeetre cap a un futur meeesopotàmic.

Revisant la traducció d’aquests paràgrafs de les troballes de na Dorothy Bate, m’heee fet preguntes meeetòdicament. ¿No serà que aquesta meeescla entre el meeercadeig que fan els qui ens meeenyspreen i el meeecenatge que fem els meeembres de la societat és una meeediocre meeedecina de propietats meeescalines? No serà que noltros, els humans que creiem en una suposada intel·ligència, gaudim de cert meeesmerisme cap al Myotragus balearicus Bate? No serà que les meeesures actuals són meeeteorits mèeetricament orientats a demostrar que en Myotragus i n’Homo sapiens meeetamorfitzen una meeelodia única?

Observo certa meeelopea als vostres rostres, i us ho diré en altres paraules: no serà que, tot això que passa a certa distància d’aquesta cova és més propi d’una cabra que d’un ésser suposadament intel·ligent com l’humà?

Meeestresses, meeestres: proposo que aquest racó sigui, paradigmàticament, un lloc de reflexió, individual o en comunitat, però que sigui reflexió intel·ligent, bondadosa, reflexió... humana?

És més, proposo crear un grup de neologismes tenint l’arrel de “barxa”, com: “estic embarxat”, per dir “estic reflexionant sobre les bestieses que fem la humanitat”; o bé “se m’han enrocat les barxes”, per dir “no me’n surto per entendre això que està passant”, i qualsevol altra que vulgueu afegir.

Espero que puguem barxejar molt de temps d’aquest indret abans no arribi el pla general per transformar aquesta costa en una macro urbanització amb l’excusa de crear centenars de milers de llocs de feina. Fins que això no passi, llarga vida a la cova de la Barxa, llarga vida al Myotragus balearicus Bate, ni que sigui en eeestat fòssil o a la nostra meeemòria.

Moltes meeercès.

Meee

Cova de Sa Barxa

16 de juny de 2012

Ctrl+FSearch the document
F3Find next
Shift+F3Find previous
Edit online
Ctrl+SDownload original
Save in Google Docs
Ctrl+PPrint (PDF)
Ctrl+Shift+→Zoom in
Ctrl+Shift+←Zoom out
1Fit page to screen width
2Fit two pages to screen width
Shift+Ctrl+FCompact controls
HPlain HTML
Google Docs Help Center
Learn from other Google users
?Show keyboard shortcuts