IB3, la televisió que alguns anomenen pública












Quan el Partit Popular va accedir al govern del Consell Insular de Mallorca, la primera mesura que va prendre a principis de legislatura, a més de nomenar consellers no electes (fet al meu parer poc conseqüent amb les mesures d’austeritat que ens volen fer creure que apliquen), va ser la d’iniciar el procés de tancament de la ràdio i televisió de Mallorca.

Mentrestant, José Ramón Bauzá i els seus incondicionals van decidir mantenir IB3, i fins i tot sembla que va nomenar com a gerent un company seu de negocis. He de dir que ni en l’època de Jaume Matas ni en la passada legislatura aquesta televisió em va semblar un referent de televisió pública (sense amb això voler menysprear la gent que dignament hi treballa) , amb criteris rigorosos en la seva informació, però és que ara senzillament em sembla una presa de pèl.

Desgraciadament, vivim en una època en què la situació econòmica no és bona, en què el govern ha decidit carregar la reducció del dèficit públic en sectors tan sensibles com la sanitat, l’educació i els serveis socials, alhora que es mantenen algunes despeses supèrflues i tenim un president que en lloc d’aportar solucions, crea problemes, però... segons els informatius d’IB3 la nostra Comunitat gaudeix d’una situació envejable: baixa l’atur el mes de juny (com sempre), fa sol i aprofitant el bon temps la gent va a la platja... I jo em deman, per tenir una televisió com aquesta, fa falta tudar part dels imposts dels contribuents? Deuen mantenir-la per intentar privatitzar-la i fer-hi negoci? D’altra manera, no hi trob cap explicació raonable.


Joan Ramon Bosch Cerdà