Una visita excessiva

   Vaja, en Bauzà va arribar a Capdepera. No en Bauzà president del Govern Balear, en visita oficial, per conèixer quin efecte tenen les seves retallades a Capdepera. No. Va  venir en Bauzà president del Pp de Mallorca, en visita privada, a presentar als seus militants la seva proposta per al congrés del partit.  Fins ara res a dir. Un polític dedica el seu temps lliure a reunir-se amb els seus simpatitzants.
   Però el senyor Bauzà no va venir a Capdepera, concretament al centre Cap Vermell de Cala Rajada, tot sol. No. Va venir amb una munió de policies que feia por. No sé quina quantitats de cotxes i agents de la guàrdia civil l’acompanyaren, però eren molts, tal que semblava que a Mallorca no hi ha feines més importants. Cridava l’atenció l’exagerada quantitat de forces de seguretat que es desplaçaren al nostre municipi, tancant carrers i places. Alguns han volgut  justificar aquesta presència amb els incidents a altres pobles, lamentables, ja que es pot criticar i mostrar el rebuig ciutadà sense violència ni insults, però com es diu en bon mallorquí, entre poc i massa la mesura en passa. I en aquest cas es passaren  vuit pobles.
   Però vaja, en Bauzà ha de fer el seu  periple i ha se ser protegit, com tot ciutadà. Com tot ciutadà? Meam, on són aquestes forces de l’ordre quan hi ha sarau nocturn  a Cala Rajada? O per vigilar millor els nuclis urbans? Tot ha estat un excés. Excés en el número, excés en el tancament de carrers, excés que es fessin controls a les rodones d’entrada al poble des d’abans de les 19 hores (l’acte havia de ser a les 21), excés que es tancàs el centre Cap Vermell i s’engegassin  treballadors i usuaris, excés en el dispositiu de la que la policia local  (què hi pintaven, allà, tots els municipals? Tenen ara competències d’escolta i seguretat?). Pot sonar a demagògia, però no hi ha res més demagògic que demanar comprensió davant les retallades i malbaratar els nostres diners així.
   Tot plegat, va donar una trista imatge de prepotència, una actuació excessiva més propia d’una república bananera que d’una democràcia real. I el pitjor és que aquests excessos els pagam dels nostres imposts, i això en els temps que corren fa mal. Ja ho diu la saviesa popular: tenen diners pel que volen.
   El Sr Bauzà té tot el dret del món a visitar els seus militants, però els ciutadans  -no manifestants- no tenen dret a passar pel seu carrer o a  usar les instal•lacions del Centre  Cap Vermell?  
   Del tema del desplegament de la policia local algú n’hauria de donar explicacions. Una autèntica vergonya!  Hi ha alguns dels nostres governants que van voler ser més "papistes que el Papa". 
   Si algú tenia dubtes de les "raons" d'en Bauzà les següents imatges el poden ajudar a comprendre-les.  
  
 Tres i no res










Algunes imatges del desplegament policial. Evidentment falten els efectius que protegien altres accesos, la plaça, l'interior del centre cap Vermell...
davant els manifstants.


Nota:
Aquesta opinió, discutible com qualsevol altre, no és resposta a cap emesa anteriorment