Inauguració dijous dia 2 de juny a les 19h



















La sala d'exposicions del Centre Cap Vermell de Cala Rajada inaugura dijous dia 2 de juny a les 19 h l'exposició de l'estiu que està dedicada al polifacètic artista Pau Lluís Fornés (1930-2006) "Un clàssic de la modernitat".

L'exposició romandrà oberta fins dia 30 de juliol els dies feiners de 9 a 14h i de 16 a 19,30h.

Fornés desenvolupà la seva carrera des de jove en els difícils anys 50 i, juntament amb Josep Bover, Miquel Brunet, Longino, Jaume Mercant, Miquel Morell, Juli Ramis i Miquel Rivera Bagur -entre d'altres-, pertany a una generació autodidacta i heterodoxa, que s’allunà de les doctrines oficials, revolucionaren l'art i que han estat referència a Mallorca al llarg de tot el segle XX. D'aquí el títol de l'exposició: un clàssic de la modernitat.

L'exposició recull un itinerari per tota l'obra de Fornés tant per èpoques, materials, colors, formes i temàtiques.

Destacar força i l'expressionisme de la seva obra des de la tendresa i la fantasia que defineix el seu estil inconfusible i característic. Va crear un llenguatge en el qual domina el dibuix, l'experimentació amb els colors i les formes, un aparent desordre compositiu i una acusada estilització de les figures. Amb la superposició d'objectes i capes crea composicions abarrocades que les envolta d'una atmosfera lírica, no exempta d'un punt de nostàlgia i tristesa. Una altra característica que es pot veure a tota l'obra de Fornés és aquesta figura humana que sovint està abstreta, meditativa i immersa en un món sensual i voluptuós.