Dos dels implicats s'han presentat a declarar "voluntàriament" al quarter de la Guàrdia Civil d'Artà.

 

Els greus incidents del carrer Llegítimes de Cala Rajada segueixen omplint planes dels diaris i els noticiaris de televisius, arribant al programes d’àmbit nacional.

A part de la gravetat dels fets, per l’agressió i les amenaces a la policia i personal de l’hotel, s’afegeix la sorpresa pel fet que no hi hagueren detencions, malgrat les explícites imatges que han circulat.

Molts han trobat a faltar una reacció més ràpida i contundent dels nostres dirigents polítics, pensen que tot d’una haurien d’haver recolzat públicament als agents de la policia local i condemnar els fets. Per dimarts, dia 6 està convocada una roda de premsa per explicar els protocols i les actuacions dutes a terme des de l’Ajuntament. Esperem que ja hagin aclarit els fets.

El Govern ha condemnat l’agressió a través de Twitter. Ho ha fet la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat que considera “totalment inacceptables les agressions a agents de les forces i cossos de seguretat”. També ha donat “tot el nostre suport als agents de policia de Capdepera que van patir una brutal agresió i a l’Ajuntament de Capdepera”.  D'altra banda MÉS per Capdepera ha remès un comunicat per  "mostrar la seva indignació i rebuig davant els lamentables fets ocorreguts el passat divendres en el carrer de ses Llegítimes de Cala Rajada", alhora que donen tot el seu suport als agents agredits i al personal de l'hotel afectat.

La Guàrdia Civil, que va comparèixer poc després de l’incident, sembla que manté la investigació per aclarir el que ha passat. Mentre els policies víctimes de l’atac van presentar una denúncia, com també ho han fet els responsables de l’hotel per amenaces de mort i els danys en un cotxe de la seva propietat.

Si llegim la premsa i les declaracions d’uns i altres, sembla (això només una percepció) que es tiren la pilota un a s’altre.  Diario de Mallorca parla sense embuts de “clan de narcotraficants molt conegut a Cala Rajada”. Segons expliquen agents de la Guardia Civil “duen vint anys traficant, i varis d’ells tenen antecedents, però no s’ha actuat amb suficient contundència i tenen sensació d’impunitat que els fa actuar d’aquesta manera”.

Per la seva banda Ultima Hora parla de l’indignació policial per la lentitud de la investigació i recull unes declaracions del batle de Capdepera, en les que  indica que s’ha travessar una “línia vermella” i anuncia tolerància zero. També publiquen que alguns membres del grup familiar bravegen que no els poden fer res perquè son “confidents”, un dels rumors sense confirmar com molts que circulen pel poble.

Així i tot, un aspecte recurrent a tots els mitjans és la estranyesa per la manca de detinguts el dia dels fets

Dilluns van comparèixer en el quarter de la Guàrdia Civil d’Artà, de forma voluntària, dos germans implicats en la agressió, acompanyats dels seus advocats i en la seva declaració “van demanar perdó als policies i van reconèixer la seva participació” segons sembla. Quedaran detinguts i dimarts passaran a disposició judicial al Jutjat de Guàrdia de Manacor.

A rel dels fets del passat divendres al carrer Llegítimes de Cala Rajada, "el Batle Rafel Fernàndez, la regidora de seguretat ciutadana Carmen Corraliza i l'inspector de policia Juaquín Rodriguez compareixeran davant els mitjans de comunicació per explicar tots els protocols i actuacions fetes durant aquests dies respecte als fets que van tenir lloc el divendres 2 d'abril. "

Allí hi serem. Us mantindrem informats.