Finestra al Sud - S'Altra Senalla d'Inca i la delegació d'Inca de l'Obra Cultural Balear convoquen el “II Concurs de relat curt solidari”.


Aquest certamen compta amb dues categories: joves fins a 18 anys (escolar) i adults. El termini d’entrega dels relats finalitza el dia 2 de juny de 2012. 






L’ASSOCIACIÓ FINESTRA AL SUD-S'ALTRA SENALLA D'INCA I L’OCB D’INCA CONVOQUEN EL II CONCURS DE RELAT CURT SOLIDARI

 L’Associació Finestra al Sud-s’Altra Senalla d’Inca i la delegació d’Inca de l’Obra Cultural Balear convoquen el “Segon Concurs de relat curt solidari” en llengua catalana, dirigit a joves i adults, que té com objectiu sensibilitzar la població a favor de la solidaritat mitjançant la creació d’una història curta basada en principis solidaris. El certamen comptarà amb dues categories: una per a joves de fins a 18 anys (categoria escolar) i una altra per a adults. Els relats es poden entregar per correu electrònic fins el 2 de juny de 2012.

 El concurs està dotat amb premis cedits per empreses col·laboradores: dues subscripcions anuals al Diari de Balears, dues impressions de quadres del centre d'impressió CDI, dos sopars per a dues persones al restaurant vegetarià i ecològic Es Ginebró, dos lots de llibres de la llibreria Espirafocs, dos lots de llibres de la llibreria Tot Llibres i dos vals per a productes de la llibreria Vilanova. També s'inclouran entre els premis diversos lots de productes de comerç just i lots de llibres del fons bibliogràfic de l'OCB. La cerimònia d'entrega de premis es realitzarà a finals de juny.
 A l'edició de l'any anterior, es varen presentar una vintena de relats. Els autors varen tractar temes molt diversos: l'aigua, la immigració, la cooperació sobre el terreny, la donació de sang, l'acompanyament a les malalties, la visió del Nord des del Sud, l'altruisme... Es poden trobar els relats guanyadors a la pàgina web: http://www.saltrasenalla.org/spip/-Relats-curts-solidaris-. En aquesta ocasió, s'han preparat reunions a diversos centres escolars per tal d'augmentar la participació dels joves, gràcies a la implicació del professorat.



 Aquest concurs forma part d'un projecte de sensibilització de Finestra al Sud que està finançat per la la Direcció General de Cooperació i Immigració. L'associació Finestra al Sud-s'Altra Senalla d'Inca es va fundar l'any 1999. Manté oberta una botiga de comerç just a la Plaça de l'Orgue. Gràcies al suport de diferents institucions, ha executat diferents projectes de sensibilització. Ha organitzat multitud d'activitats al carrer, tallers als centres escolars d'Inca i comarca, a les fires i festes del poble, conferències, cinefòrums i concursos solidaris. Aquestes activitats han permès la difusió del comerç just i de les causes de les desigualtats entre el Nord i el Sud. L'associació compta amb més de 60 persones sòcies i voluntàries.
 Més informació a: http://www.saltrasenalla.org