La fundació catalana Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA), amb més de trenta anys d’experiència donant suport de finançament a projectes de petites empreses, i també ajudant a molta gent amb problemes de desnonaments i altres despeses generades per manca de recursos econòmics, proposa un Manifest Contra l’Atur.





 
   Podreu trobar més informació la plana web de la fundació (http://www.acciosolidaria.cat), però més concretament a l’apartat redireccionat en el següent link:
 
http://www.acciosolidaria.cat/2011/11/07/14a-edicio-dels-premis-a-la-insercio-laboral-josep-m-pinol/
 
    Independentment de si un vol o no adherir-se al manifest, les propostes són interessants. No podem creure ni esperar que el govern solucioni aquest desgavell de crisi. Molt probablement siguin les petites i mitjanes empreses que ho facin, de la mateixa manera que hem de procurar apropar-nos més a una distribució de serveis i mercaderies basada en la proximitat. A perseguir la màxima qualitat en tot: sigui la producció de bens, l’oferta de serveis i, també, l’educació. I hem de tendir a la producció d’energia menys contaminant i a la preservació del medi ambient de manera lògica.
 
    Aquesta és una tasca de conscienciació molt difícil de dur a terme, per a la qual cosa és de vital importància el suport de totes i cada una de les persones que hi creiem, consolidant una xarxa humana prou ferma per defensar un sistema de vida naturalment respectuós, fugint de tota demagògia, de les tendències polititzades i de les manipulacions informatives.