El que s'ha de fer 
   és gestionar de manera eficient









El passat divendres dia 30 es va dur a plenari l’aprovació de nombrosos preus per al desenvolupament d’algunes activitats que presta l’Ajuntament, en particular les escoletes d’estiu, escoles esportives i les activitats del centre jove, entre d’altres.


Hem de dir que malgrat la nostra oposició, aquestes noves tarifes van ser aprovades per l’equip de govern format per PSOE-UCAP, amb augments que van fins al 66%, en alguns casos.

Ja ho vàrem pronosticar al plenari dels pressupostos del 2008, quan vam dir que “hipotecareu l’ajuntament per als propers quinze anys” i que “els propers consistoris es veuran obligats a apujar impostos per poder pagar”. Desgraciadament per als ciutadans, no ens vam equivocar i ara veim apujats aquests impostos, d’una manera segons nosaltres desproporcionada. L’equip de govern s’escuda que s’ha d’intentar cobrir el dèficit, amb la qual cosa el nostre partit no hi està d’acord, ja que del que es tracta és de donar serveis rendibles socialment, com pot ser cobrir el temps lliure dels joves, les activitats esportives de manteniment per tal d’incentivar la pràctica de l’esport, o les escoletes d’estiu i esportives, per tal de conciliar la vida laboral amb la familiar.

Clar, si se tractàs d’una empresa privada ho entendríem, però la nostra forma d’entendre la política fa que no compartim les explicacions de l’equip de govern.

El que s’ha de fer és gestionar de manera eficient i eficaç els recursos que tenim, tant humans com materials. A la primera que se tenen problemes, es fa el més senzill, que és apujar els impostos i, clar, el poble, a pagar. No és el moment d’augmentar la pressió fiscal sobre l’esquena del ciutadà, i manco en activitats necessàries com aquestes. Pensam que reduint algunes despeses com gratificacions, ajudes o hores extres, reducció dels contractes de serveis com la neteja viària o la recollida de fems, abaixar els sous dels governants o eliminar els ajuts als partits polítics, això contribuiria a eixugar el dèficit que té l’Ajuntament.

L’Ajuntament, com a administració més propera, té l’obligació de garantir uns serveis municipals mínims a un preus assequibles per als ciutadans, que amb els seus impostos han contribuït a pagar les instal·lacions municipals, no perquè siguin rendibles econòmicament, sinó perquè ho siguin socialment i així poder tenir una qualitat de vida d’acord amb els temps que vivim.

Mateu Melis Tous
Portaveu d’Es Grup