Passejar el ca sense corretja suposarà una sanció a partir de 60 euros






foto d'arxiu

Després de dos mesos d’informació als vianants, la Policia Local de Capdepera començarà a multar aquelles persones que incompleixin les normes quan passegen el ca.

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera i la Policia Local varen començar una campanya informativa a peu de carrer perquè la gent sabés què s’ha fer quan treu el ca a passejar. Un policia informava als propietaris del comportament correcte per passejar l’animal, com la recollida dels excrements, portar-lo fermat amb corretja o posar un morrió als considerats perillosos.

Ara, després de la informació, començaran a sancionar. Les sancions es poden considerar de dos tipus. Per una banda, residus, que van des dels 30 als 300 euros, i per altra banda, animals, on la mínima és de 60 euros. Deixar un excrement al carrer es considera residu, i portar un animal sense fermar és una sanció de la categoria animal.

Per saber més informació sobre què s’ha de fer amb els cans quan surten a passejar, es poden dirigir al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera.