Respecte a la dimissió del Sr. Rodríguez Abril








El passat dilluns 19 de desembre es dugué a terme un Ple extraordinari amb un sol punt a l’ordre del dia i aquest fou la renúncia del càrrec de regidor del Sr. Rodríguez Abril. Només cal recordar que aquest regidor va entrar el passat 13 de juliol en substitució del Sr. Alzina. O sigui que, passats cinc mesos, aquest regidor ha renunciat al seu càrrec. Aquest fet demostra que les paraules del Sr. Fernández Mallol de voler recuperar l’estabilitat del grup municipal socialista, amb l’entrada d’aquest regidor, no eren reals i l’únic interès era la de tenir el número suficient de regidors per dur a terme la moció de censura contra el batle del Partit Popular, amb l’excusa de donar una estabilitat al govern municipal.

 

Aquesta renúncia mostra clarament que no hi cap estabilitat al govern municipal, tot al contrari, mostra molts de dubtes dintre de l’actual govern municipal, on cada regidor fa el que li dóna la gana o més directament no fa res de res. El Sr. Rodríguez Abril entrà com a regidor en un Ple extraordinari celebrat només per aquest fet i ha sortit amb un altre Ple extraordinari i urgent, una urgència que, acompanyada de l’absència de l’interessat, mostra l’interès per fer-lo fora del govern.

 

No entenem baix cap concepte com no han pogut esperar al proper Ple que es durà a terme el  mes de gener i que hagués suposat un estalvi a les arques municipals d’uns 500 €. Tot junt, un govern esperpèntic.

 

L’actual govern ja fa cinc mesos que ocupa el govern de Capdepera, o sigui 150 dies, i la pregunta que es fa la gent és la següent:

 

Quins beneficis ha generat per als gabellins aquest canvi de govern?

 

La resposta és clara: benefici, cap ni un, ja que els dos partits que governen ja van demostrar la passada legislatura que la seva gestió ha estat absolutament nefasta, i el que podem dir és que actualment és pitjor que l’anterior legislatura. Aquest govern és el de perfil més baix des de que hi ha democràcia.

 

Que ens han portat aquests cinc mesos de govern d’esquerres? Doncs lo següent:

 

·         Augment dels seus sous des d’un 25% per als regidors de l’equip de govern fins al 40% del sou del batle.

·         Una disminució de la freqüència de la neteja i de la recollida dels fems, ara bé sense que els veïns vegin la reducció dels seus rebuts.

·         Una revisió encoberta del cadastre municipal per a recaptar més doblers amb l’impost de l’IBI.

·         El no acatament i compliment de dues sentències condemnatòries contra l’Ajuntament a favor dels ciutadans del nostre municipi.

·         L’aprovació dels pressupostos 2011 i que si no hi ha cap novetat tornaran a ser deficitaris.

·         Augment del dèficit pressupostari i més demora per a pagar las factures dels proveïdors.

 

I res més, això es el que han estat capaços de fer aquests darrers cinc mesos. El regidor de Turisme, Sr. Torres, no sap què fer amb la regidoria més important del nostre Ajuntament, ja que de moment la seva única tasca ha estat la de reunir-se amb els hotelers un cop cada mes. És totalment incapaç de marcar directrius, i aquestes es prenen per part d’una treballadora municipal, cosa que mostra la seva nul·la eficàcia, ja que no vol prendre cap decisió per no molestar a ningú. Igual que la resta de regidors del govern que escalfen la cadira i cobren cada mes per a encalentir-la. A la política s’han de prendre decisions i aquestes han de beneficiar el conjunt dels ciutadans i no un parell, i aquest fet de moment no es compleix. Els ciutadans mereixen més treball i decisions serioses.

 

El que sí podem dir és que almanco el Sr. Rodríguez Abril s’ha estimat més anar-se’n abans que seguir sense fer res i cobrar un sou que no es mereixia. A veure si altres membres de l’equip de govern prenen la mateixa decisió, i com va dir el batle, si no els agrada o no fan feina, i presenten la seva dimissió.