El tancament de Radiotelevisió de Mallorca es materialitza. Ona Mallorca ja havia deixat d'emetre els seus informatius i dia 9 de desembre es deixaren d'emetre els de Televisió de Mallorca.

A poc a poc, per acomiadament de personal, s'ha anat reduint l'oferta de programes d'eleboració pròpia, fins que, dia 31 de desembre, es tancarà definitivament.  


Us reproduïm el comuinicat del Consell de la Societat Civil de Mallorca




El Consell de la Societat Civil de Mallorca denuncia el tancament de RTVM

 L’òrgan de participació, format per més de 50 entitats mallorquines, considera que la desaparició de l’ens empobrirà la democràcia i retallarà els drets de la ciutadania

El Consell de la Societat Civil de Mallorca, integrat per més de 50 entitats, plataformes i col·lectius ciutadans, denuncia l’imminent tancament de RTVM. Per a l’òrgan, la ràdio i televisió públiques han permès que sectors socials tradicionalment sense veu s’hagin tengut presència en els mitjans de comunicació. Per al Consell, la seva desaparició empobrirà la democràcia i retallarà els drets de la ciutadania.

 Com a plataforma d’entitats i organitzacions, el Consell de la Societat Civil de Mallorca expressa el seu suport als treballadors i al teixit econòmic i reitera els motius pels quals Ràdio Televisió de Mallorca hauria de continuar: perquè és un servei públic que ofereix una informació de proximitat, amb criteris de transparència, objectivitat i imparcialitat; perquè fa una programació cultural de qualitat, tot promovent la tasca feta pels creadors en diferents àmbits (música, cinema, teatre, literatura...); perquè ha impulsat les petites productores audiovisuals, tot creant llocs de feina en un sector econòmic alternatiu al turisme de sol i platja; perquè és un vehicle de normalització lingüística i d’integració dels nous mallorquins; perquè reflecteix la realitat social i cultural dels pobles de Mallorca; perquè dóna suport a les modalitats esportives que no són el futbol de primera divisió; perquè promou la participació ciutadana i dóna veu a sectors socials poc presents en els mitjans de comunicació; perquè la seva programació és educativa i instructiva en sentit ampli, independentment de l’edat; perquè ha promogut la recuperació de la memòria històrica; perquè és una Ràdio i Televisió barata -9,5 milions d’euros anuals sense dèficit; perquè té el suport de la majoria d’ajuntaments de Mallorca, que han donat suport a la seva continuïtat; i perquè és el quart mitjà més seguit de Balears –entre 80.000 i 100.000 espectadors per dia. 

El Consell considera que el seu tancament seria un atac a la llibertat d’expressió i d’informació, als creadors culturals, a la llengua catalana, a la cohesió social, a les indústries audiovisuals i als treballadors que hi fan feina. Per això diu “No al tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca”.