LES TAXES PORTUÀRIES
S'APUGEN UN 15%

 

Hem demanat al Grup Parlamentari
del PSM-Iniciativaverds-Entesa al Parlament
que presenti la corresponent esmena




 

Segons el Projecte de Pressuposts de la Comunitat Autònoma per a l'any 2012, presentats recentment pel Partit Popular, es diu a la Disposició Addicional Quarta que les taxes portuàries en els ports dependents de la Comunitat Autònoma s’apujaran un 15%. Entre aquests ports s’hi troba el de Cala Rajada.

 

Consultades les taxes que es veuran afectades per aquesta pujada hi hem trobat, entre d’altres, la taxa per amarratge de bucs, la de mercaderies i passatgers, la relativa a la pesca fresca, la d’embarcacions esportives i d’esbarjo, la d’emmagatzematge, la de subministrament d’aigua i electricitat i la de varadors.

 

La que més sorprèn és la relativa a la pesca fresca, doncs afecta a la utilització de les aigües del port, molls, zones de manipulació i serveis generals del port pels bucs pesquers en activitat i pels productes de la pesca marítima fresca.

 

Des del PSM-Entesa de Capdepera lamentam aquest increment desorbitat en plena crisi econòmica i sense diferenciar entre aquells que es guanyen el jornal amb la utilització del port i la resta. Aquesta pujada suposa fer encara un poc més difícil la vida als pescadors, entre ells els de Cala Rajada, en un context ja prou complicat.  

 

Pensam que el darrer que necessita el sector primari més important del municipi són pujades de taxes molt per damunt de l’augment del cost de la vida, en l’actual situació. Prou problemes hi ha per a subsistir com perquè s’augmentin un 15% les taxes que graven directament la seva tasca.

 

Hem de dir que hem demanat al Grup Parlamentari del PSM-Iniciativaverds-Entesa al Parlament que presenti la corresponent esmena en el sentit que, atesa l’actual conjuntura econòmica, l’augment d’aquestes taxes sigui tan sols el del cost de la vida o IPC, o bé que la pujada del 15% no afecti a aquells que es guanyen la vida amb l’ús dels ports dependents de la comunitat autònoma, com ara els pescadors.