Les associacions RANA, UNICEF, FEIAB i Amnistia Internacional celebram el Dia Mundial de la Infantesa



Exposició
No més violència contra les dones


 
Les associacions RANA, UNICEF, FEIAB i Amnistia Internacional celebram el Dia Mundial de la Infantesa

    Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Infància les associacions RANA, UNICEF, FEIAB, La Sonrisa Medica i Amnistia Internacional han organitzat una taula rodona titulada "Infància i drets vulnerats" i una jornada lúdica per a nens. L'any 1959 les Nacions Unides, van aprovar una Declaració dels Drets de la Infància, incloent deu principis, no obstant, no va ser fins el 20 de novembre de 1989 quan governs de tot el món van signar la Convenció sobre els Drets de la Infància, el compliment és obligatori per a tots els països signants. Actualment, la Convenció està ratificada per tots els països del món, menys Estats Units i Somàlia".
   La celebració del dia de la infància el dia 20 de novembre, commemora l'aprovació de la "Declaració dels drets de l’Infant" per part de l'Assemblea general de Nacions Unides i està dedicat a consolidar la fraternitat i promoure el benestar dels nens i nenes de tot el món.

Taula rodona "Infància i Drets vulnerats"
Dia 24 de novembre a les 19 hores
Centre Social Flassaders.
Durant la trobada representants de les diferents organitzacions exposaran temes relacionats amb els drets de la infància com "Abús de menors", "Supervivència infantil", "Menors soldats", "La infància i adolescència vulnerables de Mallorca" i "El dret del nen al humor als hospitals ".

Jornada informativa i lúdica
Dia 26 de novembre de 11 a 14 hores
Pèrgola del Parc de Ses Estacions
Actuacions de pallassos així com activitats i jocs per a nens i nenes.

 
Exposició

No més violència contra les dones
Centre Social Flassaders (C. Ferreria, 10)

  L’exposició la conformen 16 pancartes, retolades amb imatges i textos, i un cicle de documentals diaris que fan reflexionar i actuar davant el problema de la violència contra la dona.

PROJECCIÓ CONTINUADA DE DOCUMENTALS
Del 8 al 28 de novembre de dilluns a divendres de 9 a 21h i dissabtes de 10 a 13h

ENTREVISTA A GIULIA TAMAYO. AMB MOTIU DEL LLANÇAMENT DE ’INFORME: “COLOMBIA CUERPOS MARCADOS, CRÍMENES OCULTOS”.(13m)
La violència sexual contra les dones en el marc del conflicte armat que viu Colòmbia en els darrers 40 anys. La violència contra les dones, forma part integral del conflicte armat i continua essent una pràctica estesa que utilitzen tots els bàndols del conflicte.
Dies 8 i 18 de novembre


DECLARACIÓ UNIVERSAL DE DRETS HUMANS. (21m)
Text dels 30 articles de la Declaració acompanyats d’una animació particular per a cada article.
Dies 9 i 19 de novembre

EL CINEMA DENUNCIA. (37m)
Personalitats del món del cinema espanyol ens fan arribar el seu rebuig davant la violència de gènere, la pena de mort, el tràfic d’armes, la tortura i altres violacions de drets humans.
Dies 10 i 21 de novembre

Documental “MÉS ENLLÀ DEL PAPER”. (30m)
Prenent com a base els testimonis de dones supervivents a la violència de gènere en l’àmbit familiar, aquest vídeo exposa els obstacles que les impedeixen a tenir la deguda assistència, protecció i justícia a Espanya.
Dies 11 i 22 de novembre

DEFENSANT DONES, DEFENSANT DRETS. (30m)
En aquest DVD apareixen casos de dones que han estat víctimes en diferents situacions i en diferents països. Apareixen casos de països com República Democràtica del Congo, Guatemala, Israel i territoris ocupats, Espanya i Nepal.
Històries de víctimes i d’activistes i defensores dels drets humans.
Dies 12 i 23 de novembre

30 ANYS FENT-NOS ESCOLTAR. (18m)
A través de protagonistes d’Amnistía Internacional (activistes i víctimes) es fa un recorregut pels 30 anys de l’organització a Espanya. Aborda els orígens, els primers anys, el treball per casos individuals i els principals reptes d’Amnistía Internacional de cara al futur.
Dies 14 i 24 de novembre

60 ANYS DE LA DECLARACIÓ UNIVERSAL DE DRETS HUMANS. UNA PROPOSTA TRAÏDA, UN DESAFIAMENT. (10m)
Al 2008 es van complir 60 anys de la proclamació de la Declaració Universal dels Drets Humans. Encara queda molt a fer.
Dies 15 i 25 de novembre

LES DONES DE KIBERA. (7m)
Kibera és un barri marginal de Nairibi, Kenia, on viuen més d’un milió de persones. Les dones i les nines són les que més ho sofreixen.
Dies 16 i 26 de novembre

ESPANYA: UNA VIDA SENSE VIOLÈNCIA PER A DONES I NINES. LES ALTRES VÍCTIMES DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. (16m)
Quatre entrevistes que posen de manifest que la tracta de dones, la violència sexual a mans d’agents estatals i la violència contra les dones no s’afronten de manera adequada a Espanya.
Dies 17 i 28 de novembre

Centre Flassaders
Del 7 al 28 de novembre
De dilluns a divendres de 9 a 21h.
Dissabtes de 10 a 13h.