I ara què?




En el passat plenari se’ns va comunicar als partits de l’oposició la rescisió del contracte de lloguer de l'antic “cine Juva”.

Des de l’aprovació dels presupostos del 2008, que passaran a la història per ser els més desmesurats, més malbaratadors, més endeutadors (9.000.000 €) i més irreals dels presentats fins ara, ja vam advertir que s’havien d’establir prioritats a l'hora de gestionar els doblers públics. No va esser així. Cada àrea de govern va tirar pel seu costat, dotada evidentment d’un generós pressupost, i ara comencen a sortir-ne les conseqüències.

Una de las quals, ja ho tenim clar, és la tudada de doblers públics a l'antic “Cine Juva”. La idea, el projecte en si, de dotar el nucli de Cala Rajada d’un casal de joves, la recolzàvem. El que passa, i així ho vam fer saber durant els darrers quatre anys al regidor responsable, era la necessitat d’un estudi de viabilitat per saber si ens podríem permetre aquesta despesa.

Des d'ES GRUP duim més de tres anys demanant una solució, però mai al llarg de tot aquest temps vam rebre una resposta satisfactòria. Van deixar passar el temps sense prendre una decisió. Ara ens trobam que hem pagat el lloguer durant tot aquest temps, més una inversió a fons perdut d’uns 50.000’-€ de doblers públics, per un local que no s’ha utilitzat mai i que, a més, pagarem els propers quinze anys.

I ara, què?

Demanaran disculpes públiques UCAP-PSOE per aquesta tudada de doblers públics? Podran mirar i donar les culpes a altres bandes, però el cert i segur és que el bastó presidencial estava en les seves mans.

Assumiran algun tipus de responsabilitat política? L’actual regidor de Joventut (que no n’és el responsable) ha hagut d'assumir aquest enverinat “regal” i ha fet el que s’havia d'haver fet fa temps. Però amb unes eleccions pel mig…

Tornam a demanar, una vegada més, com hem fet al llarg dels darrers quatre anys, consens, diàleg i seny en la presa de decisions que suposen una gran despesa de doblers públics i condicionen més d’una legislatura. És el que podem fer, demanar. Assumir responsabilitats o disculpar-se públicament és cosa d’ambdós partits.

Mateu Melis i Tous
Portaveu de Es Grup