El Partit Popular de Capdepera comenta la moció presentada al Ple ordinari de dia 3 de novembre, sol·licitant l'acatament de las dues sentències en contra de l'Ajuntament de Capdepera






El passat dijous (dia 3) es dugué a terme el segon plenari ordinari de l'actual govern. Varen passar molts de punts, però tots eren mocions de l’oposició, una del PSOE i la reducció de sou del regidor Sebastià Sureda. Tot plegat, un plenari on va quedar demostrada la poca feina que fan els que ens governen i a més a més de mostrar el seu poc interès pels problemes de tots els ciutadans del nostre municipi, com es va veure amb el punt en què es duia la moció del Partit Popular sol·licitant l'acatament de las dues sentències en contra de l'Ajuntament de Capdepera. Sentències que anulaven un grapat de taxes, aprovades d’una manera il·legal pels membres de PSOE i UCAP a l’anterior legislatura amb l’únic interès de recaptar més doblers per als seus sous i els seus capritxos.

La taxes més importants i que afecten a més gent del municipi són la dels fems i la del clavegueram. Aquestes suposen la devolució als ciutadans del municipi, principalment als bars, cafeteries, restaurants, hotels, comerços i lvivendes ubicades al las zones fora del poble de Capdepera i de Cala Rajada. La quantitat total de doblers mal cobrats és al voltant de 250.000 €.

La proposta que el Partit Popular presentà al plenari per a la seva aprovació va ser la següent:

1. Acatament de les sentències del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears nº 350, de 29 d’abril de 2010 i nº 427 de 31 de maig de 2011.
2. Compliment de les dues sentències abans esmentades.
3. Habilitar als pressupostos de l'any 2011 la partida suficient per fer front a la devolució dels doblers.
4. Notificar a totes i cada una del les persones afectades la quantitat de doblers que se’ls ha de reintegrar més el interessos que els pertoquen.
5. Liquidar aquesta devolució abans del 31 de desembre de 2011.

Com es pot veure, tots els punts de la nostra moció anaven per ajudar als ciutadans del municipi amb l’únic interès de tornar-los el que és seu i per descomptat per fer complir las dues sentències que ens donen la raó, no a nosaltres sinó als ciutadans de Capdepera i Cala Rajada.

Tenim ben clar que els doblers que s’han de tornar s’han cobrat il·legalment de totes i cadascuna de les taxes aprovades de manera injusta, i li volem recordar, a l'equip de govern, que aquestes foren augmentades amb l’únic interès de recaptar, com demostra el fet que no estiguessin acompanyades del pertinent estudi econòmic.

Ens decep, però no ens sorprèn, veure com el Batle, el regidor d’Hisenda i el Sr. Biel Torres s’aferren a un informe del seu misser per no acatar i per no complir las sentencies. Els membres de l'equip de govern (PSOE-UCAP) s’han oblidat que les sentències no s’han d’interpretar, sinó que s’han de complir, cosa que ells han demostrat que no volen fer, ja que amb el seu vot en contra ho demostren.

Com ha quedat clar, el Partit Popular sí que treballa per l’ interès dels ciutadans del nostre municipi i sempre serem respectuosos amb las sentències judicials, no com els membres dels partits que ens governen (PSOE i UCAP) que l’únic interès demostrat és encalentir la seva cadira i gaudir de la seva paga.