ESCOLES MALLORQUINES REBUTJA EL MODEL D'ELECCIÓ DE LLENGUA A LES ESCOLES



   Davant la notícia apareguda a premsa de l'aprovació al Consell de Govern del pressupost que donarà suport a la proposta de lliure elecció de llengua per part de les famílies el curs 2012/2013, Escoles Mallorquines vol manifestar el seu rebuig a aquesta nova agressió a la llengua catalana, per diferents motius:
   Primer, perquè aquest model vol dir que per damunt del Projecte Educatiu de Centre, que defineix la llengua d'ensenyament i comunicació a l'escola a través del projecte lingüístic, romandrà la voluntat particular d'unes famílies.
   Segon, perquè implica o bé que hi hagi d'haver dos mestres per atendre el mateix grup-classe emprant per a uns infants el català i per a altres el castellà. O bé, la separació dels infants en aules diferents, fet encara més greu per la seva naturalesa segregadora.
   Tercer, perquè aquesta situació no és pedagògicament raonable ni defensable. No es pot emprar la llengua com un element de segregació i divisió dins l'escola. Ans al contrari, a l'escola la llengua ha estat un factor de cohesió i ja fa anys que és l'àmbit lingüísticament més normalitzat. La comunitat educativa ha fet una feina importantíssima al llargs del darrers anys consolidant el català com a llengua d'aprenentatge i de comunicació, i aquest és un fet que creiem majoritàriament respectat i acceptat a la nostra societat.
  Quart, perquè suposa una nova agressió a la llengua catalana. Introdueix un conflicte lingüístic i social a les escoles i ataca de front la normalització lingüística de la nostra llengua.
   Per tot això, des del Moviment d'Escoles Mallorquines volem mostrar un cop més el nostre rebuig i indignació a les agressions a la llengua per part del Govern presidit pel Sr. Bauzá. També consideram que el Conseller Bosh hauria de centrar la seva tasca en la resolució dels problemes educatius urgents, com la reducció de ràtios; millorar les condicions dels centres; augment del suports psicopedagògics; atenció a l'alumnat nouvingut... i un llarg etcètera. I no pas, dedicar el seu temps a fer més retallades i malmetre el català.
   Igualment, des d'Escoles Mallorquines, volem fer arribar tot el nostre suport a tota la comunitat educativa perquè continuï amb la seva tasca de normalització lingüística. I encoratjar-los a seguir endavant en la lluita pels drets lingüístics i educatius davant els continus atacs del Govern del Partit Popular.


--
Moviment d'Escoles Mallorquines
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.