La Federació Llull reclama l’oficialitat del català amb motiu de la incorporació del croat com a llengua oficial a la UE



 
   La Federació Llull, entitat formada per l’Obra Cultural Balear, Òmnium Cultural de Catalunya i Acció Cultural del País Valencià, celebra el nou gest mostrat pels eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) en favor de l’oficialitat del català a la Unió Europea. Els eurodiputats catalans s'han unit per presentar una esmena conjunta que demana l'oficialitat del català aprofitant la revisió dels tractats amb motiu de la pròxima adhesió de Croàcia a la UE.
   La Federació Llull recorda que la demanda de l’oficialitat del català a la UE ve de lluny i que ha topat permanentment amb la negativa de l’Estat Espanyol. La màxima responsabilitat en aquesta qüestió és dels representants polítics i del govern espanyol, que té el deure de representar-nos en l’àmbit de les institucions europees. En aquest sentit, la Federació Llull subratlla que des de la societat civil es mantindrà una actitud de fermesa en la defensa d’aquest reconeixement legítim i necessari, així com esperançat, per la via que s’obre amb la incorporació del croat entre les llengües oficials de la UE.