EL PODER NO VA D'ENQUESTES


Una enquesta quimèrica, unes preguntes visionàries i unes respostes fingides en una revista virtual al voltant d’una metàfora.

Petitio principii: Quan es parla de l’arena de Cala Agulla no es parla de l’arena en el sentit material, o sigui, si és calcària de sílice o quars, tampoc interessa la granulometria i molt manco saber si el setembre és un bon mes per escampar-ne i poc importa que un temporal se l’endugui. L’arena és una metafora.

Hi ha un grapat de somiatruites a qui se'ls ha ficat al cap (el mercat els perdonarà perquè no saben el que es diuen) que els calarajaders han de decidir el que volen que sia la platja. Com si un dia s’haguessin reunit a la plaça per decidir que volien turistes i de quina nacionalitat i que si farien pensions o hotels de tres estrelles per allotjar-los i que les aceres serien estretes i ocupades per pals d’electricitat i telèfons i senyals de trànsit.

Aquestes coses no es decideixen i encara menys quan modificam la Constitució per adequar-la a les exigències dels mercats. No ens ferem ara els tiquis-miquis per una platja que està al cul del mòn.

L’arena és una metafora del poder. Arriben al govern, els hotelers els demanen arena i en un mes els aboquen arena. Els altres, en quatre anys ni un gram, ni tan sols foren capaços de dur el tren de Manacor a Artà, i en pocs dies aquests ja han dit que de tren nanai. Dins l’imaginari col·lectiu poder és sinònim d’activitat, de prendre decisions i dur-les a efecte..., aquests ja han decidit el tercer cinturó de Palma, els altres marejaren la perdiu quatre anys... Queda clar qui té el poder? S’entén la metàfora?

Mentre uns juguen de bon de veres, altres juguen a pepes...

Aquí no es discuteix l'eficàcia de les decisions, les conseqüències, l'opinió d'uns i altres, la seva utilitat... Aquí parlam de política, o sia, del Poder...

Importa oferir els resultats d’una enquesta il·lusa? Qui pensa encara que al Poder li importa un rave el destí de l’Agulla? Reflexionem!

I per als col·lecionistes, les dades de l'equesta:


Què opines de l'arena amb què es regenera cala Agulla?
És un atemptat ecològic
167 53.2%
Per fer això valia més no fer res
66 21%
Empitjora la imatge de la platja
51  
16.2%
És de diferent color, però anirà bé
17 5.4%
És l’adequada
8 2.5%
No tenc una opinió formada
5 1.6%

Nombre de votants :  314
Primer vot :  dimecres, 7 de setembre de 2011 19:48
Darrer vot :  dijous, 22 de setembre de 2011 19:51