Capdepera és un dels 20 municipis de les Illes Balears afegit a la SEM 2011 (Setmana europea de la mobilitat)











El programa d’activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat s’inicia demà amb una ponència a càrrec de Andreu Ulied, autor del mètode MAIT
Govern i Ajuntament de Palma organitzen actes de forma conjunta fins el pròxim dijous 22 de setembre
 “Desplaça’t de forma eficient: millora la teva mobilitat!” és el lema de la edició d’enguany de la Setmana de la Mobilitat, que se celebra entre els dies 16 i 22 d’aquest mes de setembre i posa èmfasi en la conscienciació necessària dels ciutadans europeus que viuen a les àrees urbanes a fi que es desplacin d’una manera cada vegada més sostenible: a peu, amb bicicleta o en transport públic. Triant aquestes modalitats de transport més sostenibles que el vehicle privat, els ciutadans poden influir de forma positiva en la seva salut i el seu benestar, i millorar, al mateix temps, el medi ambient i la qualitat de vida a les ciutats en benefici de tots.
La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, i el Consorci de Transports de Mallorca, juntament amb l’Ajuntament de Palma, s’uneixen a aquesta SEM amb la celebració d’un sèrie d’activitats que pretenen conscienciar sobre un camí que no té marxa enrere i del qual tots, institucions, empreses i ciutadans, ens hem de sentir coresponsables.
El programa d’enguany s’inicia demà divendres, amb la ponència “El MAIT. Un mètode d’avaluació d’infraestructures del transport”, a càrrec de l’enginyer de camins, canals i ports, Andreu Ulied, autor d’aquest mètode. Serà a les 17 hores, a la a la sala de premsa de l’Estació Intermodal de Palma, amb la presentació de Juan Salvador, director general de Transports.



La SEM és, sens dubte, la campanya sobre mobilitat sostenible amb més repercussió en el món. En els últims anys, més de 2.000 poblacions i ciutats hi han participat, amb un total de 220 milions de persones. Aquest any hi ha 1.669 ciutats inscrites de tot el món. Espanya, amb 628 ciutats participants, és el país amb més participació. A Balears, 20 municipis s’han afegit a aquesta edició: Alcúdia, Algaida, Calvià, Capdepera, Ciutadella, Eivissa, Esporles, Inca, Llubí, Maó, Manacor, Marratxí, Palma, Petra, Puigpunyent, Sant Antoni de Portmany, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Eugènia,  Santa Maria del Camí i Santanyí.

L’objectiu fixat per la conselleria en matèria de transports és avançar cap a un model de mobilitat més sostenible, menys dependent del vehicle particular i amb més presència del transport públic, però sempre des d’uns paràmetres d’optimització dels recursos públics, de manera que qualsevol actuació estigui avalada per anàlisis realistes de necessitat i rendibilitat, a més, per descomptat, de comptar amb el finançament necessari per executar-los.