Reducció de plenaris:
menys democràcia a Capdepera

 








En el plenari extraordinari celebrat el passat dimecres 10 d’agost, el nou equip de govern de l’Ajuntament de Capdepera va prendre la primera decisió important, i aquesta no ha estat altra que reduir el número de plenaris. A partir d’ara només n’hi haurà un cada dos mesos.

Amb aquesta decisió PSOE i UCAP pretenen dificultar a l’oposició la tasca de control de l’equip de govern i limitar tant com puguin el debat democràtic dins la corporació municipal. La justificació del volum de feina que suposa per als regidors la preparació dels plenaris no és més que una excusa doncs cada regidoria compta amb els suficients funcionaris i tècnics per treure endavant la seva tasca. Igualment ens pareix poc creïble la justificació de la despesa econòmica atès que des de les eleccions s’han celebrat ja quatre plenaris extraordinaris, la majoria d’ells per preparar el canvi de govern.    

Aquest acord posa més difícil als ciutadans l’accés a la tasca de l’equip de govern i a la informació. Podem afirmar, per tant, que a Capdepera ara tenim un poc menys de democràcia. Resulta paradoxal que, mentre arreu de l’Estat s’alcen veus demanant una democràcia real i participativa, a Capdepera PSOE i UCAP decideixin limitar la transparència i la participació, és a dir, opten per una democràcia de baixa intensitat. A Capdepera, en comptes d’avançar, reculam.

Des de PSM-Entesa rebutjam tan desafortunada decisió, de fet la celebració d’un plenari cada mes va ser una històrica demanda de PSM-Entesa que en el seu dia va comptar amb la unanimitat de les forces polítiques de Capdepera. Per tant, anunciam que farem el possible per, tan aviat com poguem, deixar sense efecte aquest acord, a fi de tornar a l’anterior situació d’un plenari cada mes.

 

                                                 PSM-Entesa de Capdepera i Cala Rajada