El Senderisme.



Nou Club de Producte constituït per la Fundació Mallorca Turisme amb el suport del sector privat








   Palma, 24 de maig de 2011. La Fundació Mallorca Turisme ha constituït avui el Club de Producte de Senderisme, el tercer de tot un seguit de clubs especialitzats en diferents segments econòmics relacionats amb el sector turístic, i que serviran per a definir les noves eines de promoció turística. Ja funcionen els Clubs de Producte de Cicloturisme i el de Incentius, Congressos i Convencions. A més, el pròxim dijous, està previst que es constitueixi el Club de Producte d’Enologia.

   Una vintena d’empreses i associacions relacionades amb el senderisme ha participat avui horabaixa a aquesta reunió i ha mostrat la seva satisfacció per la creació del Club, a més de començar a fer les primeres aportacions, pel que fa a la definició i primeres accions que hauria d’enllestir el Club. La iniciativa neix fruit de la col•laboració entre l’ATB (Agència de Turisme de les Illes Balears) i la Fundació Mallorca Turisme (ens en què s’hi troben el Consell de Mallorca, la Federació Hotelera de Mallorca, el Foment de Turisme de Mallorca, la Cambra de Comerç de Mallorca i l’Associació de Cadenes Hoteleres).

   El Club de Producte Senderisme reuneix, baix el mateix esperit que regeix el funcionament de la Fundació Mallorca Turisme, el sector públic i el privat, per tal d’establir i executar les accions promocionals de Mallorca com a destinació turística, mitjançant línies específiques destinades a un públic determinat. Pel que fa al senderisme, la major part dels visitants que venen l’illa per practicar senderisme, o una altra modalitat esportiva de muntanya, procedeixen d’Alemanya o Gran Bretanya. Mallorca té 155 rutes identificades de gran valor paisatgístic -localitzades la gran majoria a Serra de Tramuntana o Llevant-, 97 de les quals disposen de senyalització al llarg de tot el seu recorregut, per a afavorir l’accessibilitat.