Esquerra Unida de Capdepera denuncia l'abusiu preu dels lloguers dels “habitatges socials”


   EU de Capdepera denuncia que el preu de lloguer oferts  pels “habitatges socials” en el municipi, de 400 o 500 euros, depenent de la superfície entre 74 i 90 m2, és una quantitat abusiva i fins i tot més cara que les del mercat lliure, on es troben habitatges més assequibles i fins i tot moblats.

   No oblidem que aquests habitatges van ser aconseguits arrel d'una campanya de signatures impulsada pel nostre grup perquè l'ajuntament de Capdepera cedís terrens públics, per a la seva construcció, a l'Ibavi i pels quals es vénen lluitant des dels primers anys de la democràcia.



   En el paquet de 100 mesures per a una sortida social de la crisi, presentat per Izquierda Unida, s'inclou una proposta per invertir en l'adquisició de 100.000 habitatges a preu de cost per construir un Parc Públic d'Habitatges en Lloguer moderat. Aquest lloguer no haurà de ser superior al 30% dels ingressos dels inquilins. Els sous mitjans dels treballadors i treballadores de Capdepera que vulguin optar a ells disten molt d'aquesta quantitat.