La Creu Roja de Capdepera celebra el Dia de l'Aigua 2011






 El Dia Mundial de l´Aigua es celebra el 22 de març 

Avui en dia, una de cada dues persones del planeta viu en una ciutat. Las ciutats del món estan creixent a un ritme excepcional i els problemes d´urbanització ens duen a que 141 mil.lions d´habitants urbans no tinguin accés a aigua potable i un de cada quatre residents (794 mil.lions en total), viuen sense instal.lacions de sanejament.
Dimarts dia 22 de març es commemora el Dia Mundial de l´Aigua. Creu Roja Espanyola realitzarà accions en tot el territori per sensibilitzar a la població de las realitats i problemàtiques actuals de l´aigua, amb la finalitat de promoure la participació activa per respondre al desafiament de la gestió de l´aigua urbana.
L´activitat central denominada "Construeix la teva ciutat saludable" pretén mostrar a la població les problemàtiques actuals que existeixen en qualcunes zones urbanes del planeta, per la mancança d´un sistema de sanejament adequat i l´accés a l´aigua potable. Es tracta de aconseguir que els participants d´aquestes activitats coneguin les dificultats amb les quals moltes persones del planeta es tenen que enfrontar cada dia. A més, els participants rebran pautes de comportament enfront el consum d´aigua, la responsabilitat individual en el estalvi i la conservació dels recursos hídrics, etc.



En l´àmbit de les emergències, Creu Roja Espanyola compte amb dispositius especials per donar suport a la població afectada per desastres naturals en qualsevol lloc del món, como es la Unitat de Resposta davant Emergències d´Aigua i Sanejament que tenen la capacitat de subministrar 150.000 litres d´aigua al dia, per a una població de més de 15.000 persones.
Actualment Creu Roja Espanyola distribueix diàriament a Haití, prop de 780.000 litres d´aigua en els 22 camps de desplaçats de Puerto Príncipe amb una mitja de 13,04 litres d´aigua per persona i dia.
Com molts i moltes ja sabeu el 22 de març es celebra el Dia Mundial de l´Aigua que aquest any com a proposta de Nacions Unides té como a lema “Aigua per les ciutats: responent al desafiament urbà”.
Prenent como base l´ estratègia “Moviéndonos por el Agua” desde Creu Roja Capdepera ens hem afegit a aquesta celebració amb la finalitat de poder arribar a una major quantitat de persones i estendre la nostra acció de sensibilització a tots els racons del nostre territori.



Moguts per la problemàtica de l´aigua, Creu Roja Capdepera va realitzar tres activitats:
- Dia 22 de març va entregar a alumnes de l´Institut de Capdepera: 40 imants pel frigorífic, 50 pulseres i 40 fulletons.
- Dia 23 de març va muntar una paradeta al mercat de Capdepera on va repartir: 40 imants, 60 aireadors (difusors) per a grifons i 40 fulletons.
- Dia 23 de març, es va fer entrega als usuaris del Centre de Dia de Cala Rajada: 20 aireadors (difusors) per a grifons.

Material financiat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí.