Més de 10.000 joves d'arreu dels territoris de parla catalana han participat en les darreres cinc edicions dels concursos de Secundèria i www.deria.cat. Creació literària, seguretat viària, disseny, fotografia, vídeo i música són alguns dels temes que tracten els diferents concursos per a estudiants de secundària de 14 a 18 anys i que en les seves cinc edicions compten ja amb més de 10.000 participants amb inquietuds culturals i artístiques.

 

Enguany, us presentem la quarta edició de “Joves i conducció”, la cinquena edició de “Ficcions, l’aventura de crear històries” i la segona edició de “Deià, l'aventura d'imaginar espais”.

 

http://jovesiconduccio.cat

Joves i conducció és un concurs, coorgantizat entre la revista Secundèria, el RACC i el Servei Català de Trànsit. Els concursants, durant dos mesos, envien els seus vídeos, relats, fotografies i cançons sobre temes relacionats amb la seguretat viària. La present edició del concurs vol reflexionar sobre les motos i el civisme. Catalunya és un referent europeu en l’ús de la motocicleta. Hi ha 173 motos per cada 1.000 habitants. La Fundació RACC, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana, ha  realitzat un estudi sobre l’accidentalitat del col·lectiu  de motociclistes, i una de les  principals conclusions obtingudes destaca que el risc de tenir un accident amb motocicleta és 8 vegades superior que amb el cotxe. Per tot això, Joves i conducció vol proposar el motocivisme com a eix de la quarta edició del concurs.

 

Les inscripcions al concurs es poden fer a través del web, el concurs començarà, el 7 de febrer i durarà fins al 15 d’abril. Cada quinze dies, els participants hauran de penjar les seves propostes seguint la temàtica corresponent: Si vas amb moto, tu ets la carrosseria; Si has begut o consumit drogues, no agafis la moto i Alerta, les infraccions són el pas previ a l’accident. El 15 d’abril es publicarà l’últim capítol i al cap d’un mes el jurat decidirà qui és el guanyador. 

 

http://www.ficcions.cat/ficcions

Ficcions és un concurs de relats organitzat per la revista Secundèria. Enguany celebra la cinquena edició amb un total de 6.000 participants en les quatre darreres edicions. Es tracta d'un concurs literari en català que proposa crear una història de ficció dividida en quatre capítols i que pren com a punt de partida un primer inici (hi ha cinc propostes per escollir, aquest any amb textos de Miquel Martí i Pol, Albert Balasch, Montse Banegas, Quim Monzó i Albert Sánchez Piñol).

 

http://www.ficcions.cat/disseny

Deià, l’aventura d’imaginar espais és un concurs de creativitats i dissenys adreçats als joves estudiants de 14 a 18 anys amb una temàtica d’interiors i una d’exteriors. Com s’imaginen un habitatge per a joves? Com redefinirien el seu espai habitable, de forma alternativa, econòmica i ajustada a les pròpies necessitats? Com s’imaginen el futur de l’habitatge per als joves? Aquest concurs convida als joves a dissenyar el lloc on viuen, adaptant els espais del seu habitatge a les seves necessitats, proposant solucions innovadores i creatives per aprofitar millor les possibilitats de l’espai.

 

Molts premis per als participants

En tot els concursos hi poden participar els joves des de segon cicle d’ESO (3r i 4t), Batxillerat i Cicles Formatius fins a 18 anys de tots els territoris de parla catalana. Els millors de cada modalitat gaudiran de molts premis: portàtil, càmeres de vídeo i fotografia, IPod, MP3... i la millor classe de “Joves i conducció” guanyarà un viatge a Futuroscope per a tots.  Al web www.ficcions.cat hi trobaràs material addicional per premsa.