El conseller de Medi Ambient i Mobilitat ha visitat les instal·lacions de l'empresa Vossloh on s'hi fabriquen les sis unitats de Tram Tren per a la línia Manacor-Artà


L'acompanyaren representats de tots els ajuntamentsde la comarca excepte de Capdepera


El mes de març també es farà public el traçat definitiu del traçat Artà-Cala Rajada.





Gabriel Vicens, acompanyat del director general de Mobilitat, Antoni Verger, del cogerent de SFM, Bartomeu Gual i dels batles de Son Servera, Antoni Servera, de Sant Llorenç, Mateu Puigros, i de Bartomeu Gili, regidor d'Artà, han visitat avui matí les instal·lacions de l'empresa Vossloh a València, per tal de conèixer de primera mà el procés de fabricació dels Tram Tren que s'implantarà a la línia Manacor-Artà.
Un cop feta la presentació de l'empresa per part del vicepresident Juan José Sanchis, la comitiva ha passat a visitar els tallers de muntatge d'unitats mòbils i locomotores; al final de la visita han pogut fer un petit recorregut amb la primera unitat del Tram Tren que està llesta i destinada a la línia de Mallorca.

Els dirigents de la conselleria i els batles i representants dels ajuntaments afectats per la reobertura de la línia Manacor-Artà han pogut comprovar el funcionament de l'esmentada unitat, del seu confort i de les prestacions dels nous trens. Aquesta primera composició, formada per tres cotxes (maquina-remolc-maquina), arribarà a Mallorca els primers dies del mes de març, on farà el rodatge pertinent abans d'entrar en servei. A partir dels mes de març aniran arribant més unitats, periòdicament, fins a arribar a les sis que s'han encarregat Vossloh. Que , si no hi ha impediments, podran entrar en servei a la línia reoberta, a finals d'enguany.

Cada unitat de tren–tram (composta per la sèrie motor–remolc–motor) que prestarà servei entre Manacor i Artà tendrà una longitud de 37 metres, una amplada de 2,55 metres, capacitat per a 317 passatgers i arribarà a una velocitat de 100 km/h, que es reduirà a 30 a les zones urbanes. A diferència dels trens convencionals de rodalies, l’acceleració i la desacceleració del tren–tram és molt més ràpida i també té més possibilitats de circular per corbes de radis mínims.

De les característiques del tren–tram destaquen l’aprofitament de la infraestructura que hi ha (utilitza les vies convencionals dels trens de rodalies i dels tramvies), el confort i l’accessibilitat. En aquest sentit, les plataformes d’accés són de “tipus baix” i l’amplitud de les portes és major que en un tren convencional, cosa que facilita l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. Tant les cabines com les àrees de passatgers disposen de climatització. També hi haurà àrees específiques per deixar-hi les bicicletes.