Nota de premsa de PP i Es Grup denunciant opacitat informativa, deficiències i manca de respostes







Part de l'oposició de l'ajuntament de Capdepera, PP i Es Grup, varen manifestar un anterior comunicat de premsa, les deficiències que havien trobat en la visita al Centre Cap Vermell de Cala Rajada. Recordem que l'oposició se queixava,  entre d'altres, de les qualitats dels acabaments, certificacions de qualitats, falta de preses d'internet a despatxos i biblioteca, manca de presa de corrent  a l'exterior, parc infantil, alçada del hall, mesures d'estalvi energètic, mobiliari, sortides d’emergència (llums),  equipament de  l'escenari, etc…

Com ells mateixos comentaven moltes de les deficiències tenen solució, d'altres no tan. Però se qüestionaven el sobrecost que tendrien en el projecte.

Ara, els partits de l'oposició  insisteixen en les seves crítiques, fent especial menció la manca d'informes i falta d'informació a les seves demandes. Aqui teniu els darrers comunicats de premsa remesos pel PP/Es Grup:

L’OPOSICIÓ DENUNCIA OPACITAT INFORMATIVA A LES COMISSIONS SOBRE LA SALA MULTIUSOS DE CALA RAJADA

 A la darrera reunió de seguiment sobre la sala multiusos de Cala Rajada, on suposadament s’havien de tenir els informes dels tècnics municipals sobre les possibles irregularitats en la tramitació dels expedients, per poder contrastar si tot s’ha fet correctament, hem quedat sorpresos quan el batle Sr. Gallego ha volgut parlar de la seva tramitació sense cap ni un dels informes dels tècnics municipals, ni urbanístics ni de caire més administratiu.

 “Per a nosaltres, és imprescindible poder comptar amb els preceptius informes que avalin la actuació política. Si no els ens donen, després de dos anys de demanar-ho, només podem pensar que alguna cosa se’ns oculta”, afirma Joan Ferrer, portaveu del PP.

 Per altra banda, tampoc es va poder comptar amb els informes dels tècnics urbanístics que fa una setmana, juntament amb tots els portaveus dels diferents grups polítics, van visitar l’edifici i van detectar deficiències. “Pensam que un edifici nou, amb un cost de 7 milions d’euros, no pot tenir tantes mancances. Per això volem aquest informe, per instar a qui pertoqui a esmenar totes aquestes deficiències. Aquest edifici el pagam entre tots els ciutadans i nosaltres com a representants seu tenim l’obligació de vetllar perquè se’ns entregui el que realment s’ha comanat”, afirma el portaveu de Es Grup Mateu Melis.

 

L’EDIFICI CAP VERMELL DE CALA RAJADA NO S’AJUSTA AL PRESENTAT ALS CIUTADANS

 “El projecte del centre multiusos (Cap Vermell) que finalment s’ha executat no té gairebé res a veure amb el que el dia 27 02.2009 l’equip de govern va presentar als ciutadans de Capdepera.”

 Repassant la memòria de qualitats aprovada per el Consorci el 26.01.2009, que va ser la presentada per l’equip de govern als ciutadans, veim nombroses partides que no han estat executades i, quan l’obra ja estava finalitzada,  el 20.05.2010, s’aprova una altra memòria amb unes qualitats i partides que difereixen molt del que s’exposà inicialment per l’autor del projecte.

A les preguntes de Mateu Melis (Es Grup) sobre on s’ha gastat la partida de marbre de 222.567’03’-€, després de tres comissions monogràfiques, encara no hem rebut cap resposta, ni quí va donar les ordres per executar aquests canvis, sens dubte d’un import econòmic considerable.

 Queda pendent, també, saber quin sobrecost tindrà l’obra, que pel que sembla rondarà els 500.000’00’-€, quan en moltes ocasions (actes de plenaris, etc…) s’ha parlat que s’havia modificat el projecte per evitar qualsevol sobrecost.

 Joan Ferrer (PP), per la seva banda, ha tornat a reiterar que vol els informes dels tècnics que fa més de dos anys va demanar i que no hi ha voluntat política d’entregar-los.