Moció EU-Els Verds de Capdepera:
Actes de benvinguda a la comunitat (bateig civil)


ESQUERRA UNIDA – ELS VERDS DE CAPDEPERA

 

   Maria Orts Rodriguez i Virginia Urdangarín de Manuel, regidores d’EU-EV de l’ajuntament de Capdepera presenten al ple del mes de novembre, per a la seva discussió i aprovació, la moció relativa a:
 
“L’aprovació i regulació dels actes de benvinguda a la comunitat i cerimònia civil d’imposició de nom als nounats”

Exposició de motius

    Els actes de benvinguda a la comunitat o Cerimònia civil d’imposició de nom son una alternativa laica als bateigs tradicionals. Es tracta d’un acte que te la finalitat de donar la benvinguda democràtica  al nou nat, tradició iniciada ja a la revolució francesa, baix els principis de llibertat,igualtat i respecte.
     Per una banda la cerimònia es una benvinguda a la comunitat al nin o la nina. Al mateix temps es un acte simbòlic d’imposició de nom.
    Amb aquesta cerimònia es tracta de donar drets civils als ciutadans i milers de pares que han expressat el desig de que el seu fill pertanyi a una comunitat, i es un compromís del poble de Capdepera envers els drets dels nounats.
   En la cerimònia d’acte de benvinguda, es llegirà per part del batlle , o persona en la que delegui, la carta Europa dels drets del nin i s’expedirà un certificat on constarà el nom del nin així com el compromís de tothom per a que sigui educat en els valors de pau, llibertat, justícia social i drets humans.
   En resum es un acte social, on la societat civil i la seva màxima institució local, l’ajuntament, ha de garantir en el seu si la llibertat de creença i opinió.

Proposta d’acord.

1.- La celebració per part de l’ajuntament de Capdepera de les Cerimònies civils d’imposició de nom o actes de benvinguda a la comunitat, aquests tindran lloc al saló de plens de l’ajuntament de Capdepera o a altres dependencies municipals si així ho sol•liciten els veïns.

2.- Aprovar el reglament dels actes de benvinguda a la comunitat i d’imposició de nom (annex 1).


Capdepera, 29 d’octubre de 2010

Maria Orts Rodriguez 
Virginia Urdangarin de Manuel

Regidores d'EU-EV    

 

 


ANNEX1
REGLAMENT REGULADOR DELS ACTES DE BENVINGUDA A LA COMUNITAT I D’IMPOSICIÓ DE NOM.

Article 1 Objecte.
L’objecte d’aquest reglament es la regulació de l’organització de l’acte social de benvinguda a la comunitat.

Article 2 - Finalitat
L’acte de benvinguda a la comunitat no te efectes legals ni pressuposa cap privilegi o preferència del nen o nena acollit en l’accés als serveis municipals. Els actes de benvinguda refermen el compromís del municipi per avançar cap a una societat més lliure, justa i democràtica, en la qual els drets dels infants gaudeixin d’una protecció preferent.

Article 3 – Subjecte
Aquest acte social està adreçat als infants del municipi de Capdepera.

Article 4 - Requisits.
- Estar empadronat al municipi de Capdepera
- No tenir una edat superior a un any

Article 5 - Procediment.
La sol•licitud es formularà a través d’escrit que anirà dirigit al Sr/a. Batlle/esa de Capdepera i es presentarà al registre general, i anirà acompanyada de la documentació següent:
- Còpia dels documents d’identificació dels pares o tutors legals.
- fotocòpia del llibre de família.
- Sol•licitud de la data, hora i lloc de la celebració

Article 6- Tramitació i resolució dels actes benvinguda.
S’obrirà un expedient administratiu per cada sol licitud d’inscripció que es presenti, integrat per la sol•licitud, la justificació documental corresponent i l’acta de la cerimònia.
L’acta de la cerimònia recollirà, com a mínim, les dades personals suficients per a la correcta identificació de l'interessat, els seus padrins civils, el domicili, i data de la cerimònia.

Article 7- Entrega de documentació
Després de l’acte es lliurarà a la família copia de l’acta de la cerimònia i un exemplar de la carta europea dels drets del nin.