Concurs en format marató de 24h de durada.
Les fotografies presentades hauran d'haver estat preses entre les 13h del dissabte 16 i les 13h del diumenge 17.

Punt d'acreditació: Oficina del Parc, c/estel, 2 - Artà
Horari d'acreditació: dissabte 16 de 11h a 17h
Destinataris: Està obert a totes les persones, aficionats i profesionals de la fotografia.
Cal inscripció prèvia.

Per veure les bases completes clicau aquí.

Per a la resta d'activitats del Parc








BASES DEL CONCURS

1. El concurs serà en format MARATÓ i tindrà lloc durant els dies 16 i 17 d’octubre al Parc Natural de la Península de Llevant, d’ara endavant Parc. La marató durarà 24 hores; començarà dissabte a les 13 h i acabarà diumenge a la mateixa hora.

Els concursants que ho desitgin podran passar la nit als refugis de s’Arenalet o s’Alzina, cosa que hauran de sol·licitar en el moment de la inscripció així com el refugi en què estan interessats. Les places per pernoctar en els refugis són limitades, gratuïtes i s’adjudicaran per ordre de sol·licitud. En cap cas no podrà excedir-se’n la capacitat


2. PARTICIPANTS: la marató està oberta a totes les persones i hi podran concursar tots els aficionats i  professionals de la fotografia. Els treballadors d’Espais de Natura Balear i del Consorci Albarca - Es Verger no podran optar als premis del concurs.
En cas d’excedir-se la capacitat d’acollida del Parc, aquest es reserva el dret de limitar-hi la inscripció.


3. INSCRIPCIÓ: per poder concursar-hi cal inscriure’s prèviament a l’oficina del Parc (c/de l’Estel, 2. Artà). També es pot fer per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o per telèfon al 971 83 68 28.


4. ACREDITACIÓ DE PARTICIPANTS I HOMOLOGACIÓ D’EQUIPS: els participants inscrits s’han de presentar per acreditar-se i homologar els seus equips. Les acreditacions tindran lloc a l’oficina del Parc (c/de l’Estel, 2. Artà) dissabte dia 16 entre les 11 i les 17 h. Cal que els equips fotogràfics siguin digitals a l’efecte de facilitar el lliurament dels resultats al final de la marató i la targeta de memòria haurà d’estar buida per començar la competició. Només s’admetrà l’ús d’una única targeta de memòria.


5. PRESENTACIÓ DE LES OBRES: les fotografies concursants s’han de lliurar dissabte 16 o diumenge 17 d’octubre a l’oficina del Parc (c/de l’Estel, 2. Artà) entre les 11 i les 17 h. Les fotografies, seleccionades prèviament pel participant, s’han de presentar en format digital i quedaran emmagatzemades en carpetes d’arxiu numerades per ordre d’arribada.

L’autor ha d’emplenar una fitxa de dades que s’introduirà en un sobre tancat amb el número corresponent al seu arxiu a l’exterior. En aquesta fitxa han de constar les dades bàsiques i de contacte de l’autor, número i títol de cadascuna de les fotografies presentades, el lloc aproximat on han estat obtingudes i la categoria a la qual concursen.

 

6. NOMBRE DE FOTOGRAFIES QUE ES PODEN PRESENTAR I FORMATS ACCEPTATS: cada participant pot fer tantes fotografies com vulgui, de les quals en podrà presentar cinc com a màxim, independentment del tema o temes de concurs.
Només s’acceptaran fotografies en format JPG i hauran de tenir la màxima resolució possible.
7. CODI ÈTIC: no s’admetran fotografies que puguin haver posat en perill la seguretat d’algun animal o planta fotografiat o el seu entorn. S’han d’evitar accions irregulars que vagin contra l’esperit conservacionista que ha de caracteritzar qualsevol incursió a la natura.


8. CATEGORIES I TEMES:

CATEGORIA CÀMERA RÈFLEX
Es proposen quatre temes: “Paisatge”, “Detalls”, “Nit”, i “L’home i el Parc”. Les fotografies presentades s’han d’ajustar als temes proposats. Cada fotografia s’ha d’identificar amb el títol, tema al qual concursa i el lloc aproximat on ha estat obtinguda.
En totes les categories les fotografies han de fer-se dins el Parc. S’acceptaran dins el tema “Paisatge” les fotografies que mostrin paisatges del Parc, amb l’exclusió de les vistes que retratin únicamen territoris que no es troben dins els límits del Parc. La categoria “Detalls” abraça totes aquelles fotografies que mostrin relacions singulars, racons del Parc, animals i plantes, i els seus detalls.
L’apartat “Nit” inclou fotografies nocturnes i crepusculars de qualsevol tema. I “L’home i el Parc” engloba aquelles instantànies que mostrin relacions presents o passades de les persones i el Parc.

CATEGORIA CÀMERA COMPACTA
Es proposa un únic tema: “El Parc Natural de la Península de Llevant”. Les fotografies s’han de fer en el Parc i han de mostrar únicament paisatges o elements que es trobin íntegrament dins els seus límits. Cada fotografia s’ha d’identificar amb el títol i el lloc aproximat on s’ha realitzat.


9. PREMIS:

CATEGORIA CÀMERA RÈFLEX
Es lliuraran 9 premis, dos per cada tema del concurs i un premi especial a la millor col·lecció que s’atorgarà al conjunt que millor representi l’essència del Parc: els seus paisatges, la seva diversitat i la seva gent.


PREMI ESPECIAL FOTORUANO A LA MILLOR COL·LECCIÓ: 500 € en material fotogràfic
PREMI “PAISATGE”
1r premi: 150 € en material fotogràfic
Accèssit: una nit per a dues persones en un refugi del Parc

PREMI “DETALLS”
1r premi: 150 € en material fotogràfic
Accèssit: una nit per a dues persones en un refugi del Parc

PREMI “NIT”
1r premi: 150 € en material fotogràfic
Accèssit: una nit per a dues persones en un refugi del Parc

PREMI “L’HOME I EL PARC”
1r premi: 150 € en material fotogràfic
Accèssit: una nit per a dues persones en un refugi del Parc

CATEGORIA CÀMERA COMPACTA
Es lliuraran 3 premis, tots ells patrocinats per l’Ajuntament d’Artà:
PREMI ESPECIAL VILA D’ARTÀ A LA MILLOR COL·LECCIÓ: Càmera rèflex.
PREMI JOVE: 100 € en un xec regal per adquirir productes als comerços associats a l’Associació de Comerciants d’Artà. Cal tenir menys de 18 anys.
PREMI “MUNTANYES D’ARTÀ”: 100 € en un xec regal per adquirir productes als comerços associats a l’Associació de Comerciants d’Artà.


10. JURAT:
El jurat estarà format per:
1 membre del Parc
2 professionals de la fotografia de natura
1 representant de FotoRuano
1 representant de l’Ajuntament d’Artà
El jurat farà una preselecció dels treballs presentats i es descartaran totes les obres que no s’ajustin a les bases o no compleixin els mínims de qualitat. Les seves decisions seran inapel·lables i els premis es podran declarar deserts.

 

11. LLIURAMENT DE PREMIS: el lliurament de premis tindrà lloc a la sala d’exposicions de Na Batlessa, dia 6 de novembre a les 19 hores, amb motiu del 9è aniversari del Parc. Les obres hi quedaran exposades a partir d’aquest dia i podran, en la seva totalitat o una selecció, formar part d’exposicions que es puguin derivar de l’interès dels patrocinadors.
Els autors premiats han de recollir el premi personalment o designar un representant per recollirlo.


12. La participació en aquest concurs suposa l’acceptació íntegra de les seves bases. Espais de Natura Balear es quedarà per al seu fons bibliogràfic les còpies premiades. Així mateix podrà utilitzar-les lliurement per a la promoció del concurs i en publicacions divulgatives que no tenguin finalitat comercial. En tot cas, els drets d’autor de les fotografies premiades continuaran sent del fotògraf, que serà citat sempre que es faci ús de la imatge.
L’organitzador de la marató es reserva el dret, en cas de controvèrsia, d’interpretar aquestes bases segons el seu bon criteri.

 





Per a més informació i inscripcions:
en persona: Oficina del Parc. c/estel, 2 - Artà
per telèfon: 971 83 68 28            971 83 68 28      
per correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.