NAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ "L’OBRA D’ART.
FONS ARTÍSTIC DELS PRIMERS 45 ANYS DE L’OBRA CULTURAL BALEAR", A ARTÀ

Image
   Demà, dissabte, 4 d’abril, a les 20.00 hores, a les 19.30 hores a Can Cardaix (c. de Rafel Blanes, 14, Artà), s’inaugurarà l’exposició L’Obra d’’art. Fons artístic dels primers 45 anys de l’Obra Cultural Balear, mostra itinerant a la que acompanya un acurat catàleg amb totes les obres que integren el seu fons artístic, que estarà present a aquest espai de dissabte 4 d’abril a diumenge 26 d’abril de 2009. En concret els horaris seran els dimarts de 10.00 a 12.00 hores, els dijous i divendres de 19.30 a 21.30 hores i els dissabtes i diumenges d’11.00 a 13.00 hores i de 19.30 a 21.30 hores. A més, per a grups de més de quinze persones, es podran concretar cites especials. Organitzen l’acte l’Obra Cultural Balear d’Artà i la Fundació Aina Maria Lliteras, de Can Cardaix. 

   En quaranta-cinc anys de singladura (celebrat al llarg del 2008 amb diversos actes), l’Obra Cultural Balear ha reunit un bon nombre de dibuixos artístics i altres obres pictòriques en diferents suports. Es tracta d’un dipòsit molt important i d’una vàlua extraordinària que prové, d’una banda, de donacions dels artistes i, de l’altra, d’encàrrecs expressos per personalitzar activitats, campanyes o programes engegats per l’entitat al llarg d’aquests anys.

    Passen de molt el centenar, aquestes obres, que testimonien la complicitat dels artistes amb l’Obra Cultural Balear i els seus objectius. En el catàleg hi figuren noms il•lustres de les arts plàstiques d’arreu dels Països Catalans, d’entre els que destaca com a estendard Joan Miró, així com Ramon Canet, Maria Carbonero, Roca Fuster, Joan Bennàssar, Alícia Llabrés, Nils Burwitz, Menéndez Rojas i Horacio Sapere, entre d’altres.
   Tot servant la memòria dels qui, com Miró, ja no són amb nosaltres, l’exposició i el catàleg que l’acompanya volen ser el testimoni de gratitud de l’Obra Cultural Balear als artistes plàstics que treballen aquí i que amb les seves creacions honoren les Illes Balears i Pitiüses en la seva projecció més enllà de l’arxipèlag. L’exposició –que també compta amb obres realitzades pels creadors manacorins Miquel Brunet, Joan Riera Ferrari, Antoni Riera Nadal, Llorenç Burgos i Magdalena Mascaró–, podrà ser visitada fins el dia 8 de març.

   La inauguració inclourà un piscolabis i un concert de clarinet a càrrec del músic i professor Rafael Caldentey Crego, que interpretarà les obres següents:
- J. S. Bach, de la Suite n. V per a violoncel sol, Prélude, Allemande i Gavotte.
- O. Messiaen, del Quartet per a la Fi del Temps, 3er moviment, L’Abisme dels Ocells.
- I. Stravinsky, Tres peces per a clarinet sol.


OCB