Des de Més per Capdepera seguirem reclamant el tren de Llevant amb tanta o més convicció que fins ara


 

Després de l'anunci de la presidenta Prohens de posar en marxa el tren de Llucmajor, tenim sentiments encontrats. Qualsevol projecte ferroviari a Mallorca sempre serà benvingut, però estam decebuts que una vegada més el Llevant quedi oblidat.

Són molts d'anys reclamant el tren de Llevant, i en general una millora del transport públic que millor la connectivitat de Capdepera amb la resta de l'illa. Excepte millores pintuals de les freqüències de bus, la realitat és que poc s'ha fet. De fet, seguim sense tenir una línia directa de bus amb l'aeroport.

En els darrers anys ens havien dit que Madrid havia de posar diners per poder executar el tren de Llevant, però ara sembla que el Govern té més de 600 milions per al tren de Llucmajor. Això significa que, malauradament, recuperar l'antiga línia i fer-la arribar a Capdepera mai ha acabat de ser una prioritat.

Els pobles del Llevant, o d'altres indrets com per exemple Sóller, veim com estiu rere estiu milers de vehicles de turistes, visitants o treballadors arriben als nostres centres urbans, cada any més. La pressió de vehicles que suporta Mallorca és insostenible i això provoca el col·lapse dels carrers i que els ajuntaments hagin d'habilitar a correcuita noves places d'aparcament. S'ha de millorar i ampliar la xarxa de transport públic i això passa, inevitablement, per implementar el tren de Llevant.   

Pensam que, precisament ara, és quan hi ha d'haver una major mobilització política i social, amb una sola veu, que reclami amb més força la infraestructura. Si no és amb aquesta insistència conjunta d'ajuntaments i de societat civil dificilment es faran passes, ni a Palma ni a Madrid.   

Més per Capdepera