Fa uns dies publicàvem la noticia de la detenció de cinc persones per presumpta detenció il·legal. L'OPC ha emès un comunicat oferint més detalls que publiquen íntegra.



Tots ells formaven part d'una família que es dedicava a l'ocupació d'habitatges, per demanar posteriorment una quantitat de diners com a condició per abandonar-la

Palma 17 de juliol de 2024.

La Guàrdia Civil ha procedit a detenir cinc persones, quatre homes i una dona, com a presumptes autors d'un delicte de detenció il·legal, amenaces de mort amb arma de foc, robatori amb violència i usurpació de funcions públiques.

La setmana passada, una empresa de “Desokupació”, es personava en un habitatge ocupat, situat a les rodalies de la platja de Son Moll a Cala Rajada, amb la intenció d'arribar a un acord per a la desocupació, tot transcorrent de manera cordial i acordant que l'endemà formalitzarien l'acord i abandonarien l'immoble dins el termini establert.

L'endemà, el cap de l'empresa de “desokupació” es personava a casa per formalitzar l'acord mitjançant escrit, i un cop el van convidar a passar, el van envoltar i el van intimidar entre tres homes i una dona.

En veure la situació, intentà sortir del domicili però no els ho van permetre, per la qual cosa va dir que trucaria a la Guàrdia Civil, moment en què un cinquè individu vestint un pol de la Guàrdia Civil, el va amenaçar amb una escopeta de caça mentre que el resta el retenien, li arrabassaven el mòbil i ho intentaven lligar amb unes brides perquè no pogués demanar ajuda.

Passada mitja hora, es personaven als voltants del domicili agents de la Guàrdia Civil d'Artà, després de ser alertats per uns veïns a causa de l'enrenou format, moment que va aprofitar la persona retinguda per sortir a l'exterior i alertar els agents.

A continuació, els guàrdies civils van assegurar l'habitatge, van confiscar les armes i van procedir a la detenció de les cinc persones, a més de fer el mateix matí un registre de l'habitatge, on va ser trobat i intervingut un polo oficial tècnic de la Guàrdia Civil i les brides que van utilitzar els autors.

Els detinguts, tots ells de la mateixa família i amb amplis antecedents per diferents tipus de delictes, es dedicaven a l'ocupació de domicilis per sol·licitar posteriorment una quantitat de diners per abandonar-los.

Després de passar a disposició judicial, es va decretar l'ingrés a la presó dels quatre homes, i la llibertat amb mesures cautelars per a la dona, en tenir a càrrec diversos menors d'edat.

Amb aquesta intervenció s'ha aconseguit tornar la calma i seguretat al municipi gabellí, que patia tota mena de fets d'inseguretat, ocupacions i desordres públics per part d'aquesta família des de fa aproximadament un any.

OPC Balears