Benvolguts socis, simpatitzants i amics,

L'Obra Cultural Balear té des del passat 24 de febrer una nova junta directiva. L'inici de mandat d'aquest nou equip coincidirà amb un fet ben remarcable com és la celebració dels 60 anys de vida de l'entitat. Una efemèride que ens permetrà retre homenatge a totes les persones que dedicaren temps, esforç i il·lusió a la tasca de preservar el patrimoni identitari de les Illes Balears del qual la llengua catalana i la cultura pròpia del país n'han estat i en són els eixos centrals de la seva activitat.

La junta directiva actual es va presentar a les eleccions amb els objectius principals de convertir l'OCB en la casa comuna de tots aquells que estimam i defensam la llengua catalana, la cultura pròpia i el país;  de reforçar un projecte centrat en les necessitats de les Illes Balears, oferint una gestió eficaç, transparent i participativa, que ens permeti guanyar-nos la confiança dels socis i de la ciutadania i fer créixer l'entitat, en nombre de membres i en delegacions.

Aquests dos objectius, eixos centrals de les nostres activitats, necessiten de la complicitat i el suport de l'àmplia xarxa de delegacions i associacions germanes, que des de fa dècades, són l'impuls, el motor i la força real i tangible de l'Obra Cultural Balear. Sense la tasca incansable de centenars de persones que voluntàriament dediquen temps i esforç a fer país, l'OCB, senzillament, no existiria. La xarxa territorial de delegacions de l'OCB ha de ser el punt de partida per fer créixer el nombre de socis de l'entitat i ampliar-ne la base social.

Sis dècades són un moment excel·lent per revisar i reconèixer quina ha estat la trascendència històrica de l'OCB i quin paper vol jugar, d'ara endavant, dins la nostra societat. És amb aquest objectiu, mantenir-ne l'herència i impulsar-ne l'acció de present i futur, que convidam els socis i simpatitzants a mantenir l'activitat i la tasca impagable que realitzau. A partir de final d'any, començarem els actes del 60 aniversari de l'entitat. Se'ns ha girat feina! Convé que tots estiguem ben esmolats, ulls espolsats i orelles dretes per aconseguir que la nostra entitat prengui embranzida per molts d'anys més.

Una Obra Cultural Balear forta i arrelada serà la millor garantia per afrontar els reptes que tenim per endavant. Per tant, coratge i empenta!

Rebeu una abraçada ben cordial de la Junta Directiva de l'Obra Cultural Balear.