“Més per Capdepera posarà en marxa una campanya per mirar de recuperar Capdepera poble”



 
 


Capdepera poble, i en especial el seu centre, moren un poc cada dia que passa. Tanquen comerços i serveis essencials, fins al punt que a dia d'avui no compta amb cap oficina bancària. L'activitat social i econòmica està sota mínims i, a excepció de la plaça de l'Orient, els carrers romanen buits els caps de setmana.

És evident que la pandèmia ha suposat un cop dur per a tothom, però mentre la immensa majoria de municipis han posat en marxa tot tipus d'iniciatives per a recuperar la normalitat i afavorir la vida social, cultural i comercial, aquí a Capdepera l'Ajuntament no sembla que tengui el mateix interès.

En aquest sentit, des de Més per Capdepera hem anat fent tota classe de propostes a l'Ajuntament, però no han estat escoltades: des de vals de compra per als residents fins a crear la marca Capdepera per als productes locals, passant per organitzar l'actuació dels grups musicals locals a places i carrers. Més aviat ha estat el contrari, aquest passat estiu varen ser les associacions culturals del municipi les que hagueren d'organitzar actuacions pel seu compte davant la falta d'activitats durant les festes d'estiu.



vegeu el vídeo

A tot això s'hi ha d'afegir que la plaça des Sitjar està completament abandonada a l'espera que l'equip de govern posi en marxa l'esperat concurs de projectes, o que la biblioteca serà traslladada a un dels extrems del nucli urbà. I per si això no bastàs, el mateix equip de govern s'ha traslladat al complet a Cala Rajada, deixant Capdepera poble en un segon pla. Sempre hem defensat la descentralització dels serveis administratius a Cala Rajada i que els polítics també hi siguin presents. Però l'objectiu ha de ser que els dos nuclis comparteixin protagonisme, no que un substitueixi l'altre.

Han estat moltes les persones que en els darrers mesos s'han dirigit a Més per Capdepera per a expressar la seva preocupació davant aquesta situació. No ens correspondria a nosaltres fer aquesta tasca, però atesa la situació posarem en marxa una campanya, durant la qual ens trobarem amb comerciants, associacions, entitats culturals i ciutadans en general, per a bastir un full de ruta i enumerar tota una sèrie de propostes que farem públiques, amb l'objectiu de recuperar Capdepera poble.



MÉS per Capdepera