Inicien una campanya de "crowfunding" per aconseguir finançament. Els dos gabellins són estudiants de cinema a l'ESCAC (escola de cinema i audiovisuals de Catalunya) i ens expliquen el projecte.

A finals de Maig vendran a rodar un curtmetratge al poble, en concret a Cala Agulla (Marine com a directora i Toni com a productor i montador). Expliquen una història que succeeix a Mallorca en els anys 60. 
El curtmetratge succeeix a la Mallorca dels anys 60, sent aquest el blanc perfecte de la repressió patriarcal que sofrien les dones en les societats burgeses. La platja de Cala Agulla, serà l'únic refugi per a la protagonista.
L'estil paisatgístic que brinda la nostra illa, és ideal per a representar la gàbia d'or en la qual es troba. D'altra banda, Mallorca està envoltada de la mar, cosa que en aquella època era molt difícil sortir d'ella sense comptar amb les facilitats d'agafar un vaixell o un avió.





Sinopsi: Aquesta és la història d'un alliberament.
És l'any 1965 en una casa davant de la mar d'una cala mallorquina. Margalida, una mare jove, s'enfronta a les dureses del sistema patriarcal de l'època; el que aparenta ser el somni de qualsevol, resulta ser una gàbia d'or. Tot assenyala a la pèrdua d'ella mateixa, fins que la seva filla, Catalina, li ve la seva primera regla. Aquest esdeveniment farà que les dues dones creuen, per primera vegada, una connexió de mare i filla. Els dubtes menjaran na Margalida, ja que el pas del temps farà cada vegada més dur mantenir la seva postura. Aquesta, viurà el procés d'escollir o no la fugida, per tal de triar-se a ella per primera vegada a la vida. D'altra banda, iniciarà un acostament matern amb la seva filla, la qual s'ha criat sota les institucions de la seva cuidadora, sent aquesta l'única figura materna que ha tingut mai Aconseguirà fugir, o el vincle amb la seva filla complicarà les coses?
Una mare dolguda, un pare fred, una filla innocent, i un fill murri, seran els personatges d'aquest sensible metratge, que a través de l'emoció, faran de la història de la dona un homenatge.





Disposen d'un compte d'instagram en la que informen de tot el procés de preproducció del curt i on hi ha tota la informació.

També a la pàgina de Verkami apareix detallada tota la informació: a què es destinaran els doblers i quines seran les recompenses que obtindran els espònsors. També estam oberts a qualsevol tipus de col·laboració per part d'empreses del poble que ens vulguin ajudar tant econòmicament com en les necessitats de rodatge per dur endavant aquest projecte. 

El 40% dels doblers recaptats anirà destinat a mobilitzar a l'equip des de Barcelona a Mallorca, així com al lloguer del material en la mateixa illa.
El 22% s'utilitzarà per a cobrir les despeses d'art: perruqueria, maquillatge i vestuari, ja que és un curtmetratge d'època.
El 19% serà per a les despeses de producció en dies de rodatge, específicament en el transport i les dietes del nostre equip.
El 19% de les aportacions restants aniran destinades a les despeses de la distribució del curtmetratge i els costos de les recompenses per als mecenes.

Es pot aportar de 5 a 100€
 
 


Cap Vermell, com a associació cultural hi participarà.