Benvolgudes i benvolguts companyes i companys,

Tot i les dificultats, les angoixes i la tristesa d'un any com aquest, el calendari no s'atura i ens arriba Nadal. Unes diades que enguany seran diferents i estranyes, però que segueixen portant dins l'esperit més humà de les persones, el retrobament encara que sigui íntim, pensar en els nostres més estimats i sobretot, en els que no hi són.

Deixeu-me fer un petit balanç des de la passada assemblea del mes d’octubre. Des de l'AMIC, us puc ben assegurar que aquest any com sabeu, ha estat per posar a prova l’entitat. El nostre equip ha fet i fa un gran esforç en acompanyar-nos, un equip del qual ens hem de sentir plenament orgullosos. En tot moment, tot i les dificultats, s'està treballant per aconseguir campanyes de publicitat o de continguts patrocinats, en definitiva; ingressos que reverteixin en les nostres publicacions.

Gràcies al patrocini dels diferents governs, hem presentat el premi de recerca a Mallorca i a València, tant presencialment com virtualment i aviat, quan les condicions ens ho permetin, ho farem a Barcelona. També aviat començarem un seguit de reunions territorials, per anar seguint les vostres inquietuds i informar-vos d’a prop del que s'està fent des de l'entitat.

Estem arribant a acords importants de patrocini de continguts amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i hem aconseguit que aquests dies, es que facin efectius els ajuts estructurals, proposant millores per les bases de l'any vinent i que la convocatòria i resolució, es faci efectiva en els primers mesos de l'any. Així com insistir al govern català perquè d'una vegada es publiqui la convocatòria per a projectes. També estem a sobre del govern valencià per a que es publiquin i resolguin el més aviat possible els ajuts als mitjans que haurien d’haver estat publicats abans d’acabar aquest any i del govern de les Illes Balears per mirar de millorar els ajuts de l’any vinent. En tots aquests temes que afecten als governs, us puc assegurar que som i serem persistents.

Com heu vist, també hem tirat endavant la campanya "Obrim la finestra a la informació més propera” per tal de sensibilitzar a la ciutadania i sobretot les institucions, de la necessitat de preservar els mitjans de proximitat. Aquí us demanaria que insistiu publicant-la en tots els espais i edicions que pugueu. La nostra força la demostrem en accions conjuntes, ja que com a col·lectiu cada vegada som més i hem d'aprofitar-ho. Malgrat que en aquest any tan difícil, algun mitjà ha deixat d'editar-se, són molts més els que s'han incorporat a l'AMIC i avui ja superem els 450 mitjans associats.

Davant d'un nou any amb un escenari tan ple d'incerteses, estem segurs que tota la feina que es fa des de l'AMIC, ens servirà per seguir creixent amb més recursos, més serveis i en definitiva més retorn, seguint consolidant una eina molt útil per a totes i tots.

Us desitjo unes diades autèntiques amb molta salut per a vosaltres i els vostres i amb l'esperança d'un futur millor. 

Una forta abraçada,

 

Ramon Grau i Soldevila

President de l’AMIC