Unidas Podemos de Capdepera demana al batle que inspeccioni el torrent de Son Moll, ja que ens han fet arribar algunes fotos en què es mostra a pocs metres de la platja una tapa de clavegueram amollada dins del torrent, i podria suposar un abocament d'aigües brutes sobre la platja quan plou i s'omple el torrent.

 

Més d'una vegada ens ha donat la sensació, quan ens banyem a la platja de Son Moll després d'una tempesta, que estam ficant-nos en aigües brutes amb olor i gust de clavegueram. És un tema pendent des de fa anys.

Aparentment aquesta tapa de clavegueram es va sortir del seu lloc després de la tempesta que va inundar l'entrada del poble la setmana passada. A nosaltres ens preocupa que aquesta tapa dins el torrent no hagi de ser-hi o sigui d'una manera inadequada, ja que la tapa està amollada i succeiria que, cada vegada que en el torrent corri aigua de pluja, es surti i es barregessin les aigües del clavegueram abocant en plena zona de bany.
 

INFORMACIÓ BÀSICA GENERAL:

  1. Per regla general, cada cala amb sorra té el seu torrent.
  2. La depuradora està ubicada dalt de l'entrada a el poble i aquesta connectada a una tub emissari que segueix el torrent de Son Moll i desemboca l'aigua depurada a més o menys uns 2 km de la platja.
  3. A l'entrada de la vila hi ha la bomba que puja l'aigua bruta sense depurar fins a la depuradora, la qual algunes vegades es avaria i és la causa de forta olors.
  4. En teoria tocaria que tota la xarxa de clavegueram d'aigües brutes i aigües pluvials del municipi estiguin separades.
  5. la gestió de la xarxa de clavegueram correspon a l'Ajuntament.
  6. La depuradora és gestionada per una empresa pública de la Generalitat ABAQUA, justament en aquests dies està per signar-se la renovació del conveni entre l'empresa i l'Ajuntament per nous 4 anys.
  7. Una imatge perquè ens donem una idea d'on està la depuradora, la bomba de l'entrada del poble que puja l'aigua bruta (en vermell) i la desembocadura de l'emissari al mar (en blau cel).

Dits aquests comentaris, ens queda afegir que com tots sabem la depuradora de Cala Rajada queda insuficient a l'estiu per l'augment de la quantitat de turistes que tenim, pel que demanem a l'equip de govern valorar la manera de dur a terme la inversió necessària per a ampliar-la.