Escrit d'Unidas Podemos de Capdepera per la reivindicació de la municipalització dels serveis municipals de les escoletes 

 

Després del retard. per uns problemes que van sorgir en el procés de licitació de les escoletes de Capdepera i Cala Rajada. des d’Unidas Podemos de Capdepera reivindiquem motivar la gestió pròpia dels serveis municipals.

Els motius i raons són:

1) Cercar la millor eficiència i transparència en el servei.

2) Mantenir l'autodeterminació en la gestió per part de l'Ajuntament.

3) Respectar el dret a unes condicions laborals justes.

D'aquesta manera ens estalviaríem seriosos inconvenients en els serveis que sempre acaben per perjudicar els usuaris i veïns, ja des dels contratemps que sorgeixen en els processos de licitació i elaboració dels plecs fins a la prestació dels serveis. No és la primera vegada que sorgeixen inconvenients ... És més, ens animem a dir que és "rara"  la vegada que no tenim un problema en els diversos serveis licitats.

A més la gestió municipal millora la participació ciutadana i la relació entre els pares dels nens que van a les escoletes i l'Ajuntament de Capdepera.

Sigui dit de passada, d'haver tingut una gestió pròpia, l'Ajuntament hagués pogut haver solucionat amb autodeterminació el conflicte de l'estiu, quan al juliol i agost no es va obrir l'escoleta de Capdepera.

Per les condicions laborals hem de dir que veiem injust que l'ajuntament deixi en el desemparament i sota relació laboral d'empreses privades a treballadors que realitzen serveis de competència municipal, si fan treballs i tasques de serveis que són públics i municipals el just seria que no es minvi les seves condicions laborals passant a mans privades.

Com un altre exemple de problemes greus en els serveis municipals licitats, ens agradaria esmentar a el servei de Socorrisme Platges la història del qual acabà amb sancions i rescissió de contracte en ple mes d'agost, per incompliments de l'empresa licitadora, amb tot el que suposa els problemes administratius per l'ajuntament i el perill pel qual van passar els usuaris de les platges fins a l'agost. Diners públic mal gastat en una mala gestió privada.


Unidas Podemos Capdepera