"...així com totes les activitats culturals i esportives programades pels mesos d’abril i maig, com la Mostra d’Arts Escèniques o la Gala de l’Esport, entre altres".


Davant la prolongació de l’estat d’alarma decretat pel Govern Central i com a mesura de protecció front la ciutadania i els milers de visitants que visiten any rere any aquest esdeveniment, l’equip de Govern Municipal ha decidit suspendre l’emblemàtica ‘Fira Medieval 2020’ prevista pels dies 15, 16 i 17 de maig, així com totes les activitats culturals i esportives programades pels mesos d’abril i maig, com la Mostra d’Arts escèniques o la Gala de l’Esport, entre altres.

Cal dir que la Fira Medieval és un dels esdeveniments més importants dins el calendari firal de Mallorca, que suposa un referent cultural i rep la visita de milers de persones durant les jornades en que es desenvolupa un programa d’activitats per a tota la família.

El batle de Capdepera, Rafel Fernández, explica que “hem pres aquesta decisió per les restriccions imposades per l’Executiu central a l’hora de programar activitats i esdeveniments multitudinaris com és la fira i per sentit comú”. “Des de l’Ajuntament ens preocupa el fort impacte econòmic derivat d’aquesta suspensió, que congregava a un gran nombre d’expositors de diversa índole i suposava uns dies de molta activitat econòmica i comercial pel que fa al comerç local i al teixit empresarial del municipi”.

Per la seva banda, la regidora de Fires i Festes, Carmen Corraliza, considera que aquesta suspensió “escapa de les nostres mans i és per causes de força major”, no obstant ha assegurat que “d’aquesta manera acollirem la pròxima edició de la Fira amb molta més il·lusió. Ara és el moment de centrar-nos en la salut i en la lluita contra el Covid-19, esperant que com més aviat possible, tot això quedi en un malson”. 

El batle ha aprofitat per agrair els esforços del personal sanitaris, efectius de policia local, protecció civil, voluntaris i treballadors públics i privats que fan feina per la comunitat gabellina i a tots els ciutadans “la conducta exemplar que estan demostrant en respectar les normes de quarantena i confinament domiciliari”.