Cal seguir donant sang, però la seguretat del donant és davant de tot



Carta enviada als donants (*)

En aquests dies tan complexos, tenim dues prioritats: asegurar que podem ajudar als que precisen trasfusions i garantir la teva seguretat i la del nostre personal. Treballem per a mantenir un equilibri entre tots dos objectius.

És necessari que la població balear sana continuï donant a les col·lectes després de sol·licitar cita prèvia. Aquesta fórmula permet una menor concentració de donants i que les extraccions es duguin a terme al ritme adequat. Serà més segur per a tots i facilitarà la distribució temporal de les donacions. El sistema de cita s'aplicarà a totes les col·lectes mentre duri la crisi del coronavirus

Donar és segur. El virus SARS-CoV-2  no es transmet ni per donació ni per transfusió, no afecta a la sang. Com sempre, les sales de donació són espais segurs. Els materials que s'utilitzen són estèrils i d'un únic ús. Els professionals sanitaris extremen les mesures d'higiene. És important que segueixis les nostres indicacions quan venguis a donar, com rentar-te les mans amb gel hidroalcohólico quan arribes i mantenir la distància de seguretat.

Un dels requisits més importants per a donar és que la persona gaudeixi de bona salut. Per això, no ha d'acudir ningú amb malestar general, febre, tos, dificultat respiratòria, pèrdua del sentit del gust o de l'olfacte o qualsevol altre símptoma d'infecció respiratòria o que hagi estat en contacte amb persones amb símptomes o diagnosticades de COVID-19. Tampoc cal acudir si s'ha viatjat fora de les illes en els últims 15 dies. El Banc de Sang no duu a terme la prova del coronavirus.

Sortir de casa per donar sang està permès. És compatible amb el reial decret d'estat d'alarma. Porta la confirmació de la teva cita impresa o en el teu mòbil i en donar et lliurarem un justificant. No és obligatori portar-ho però ajudarà en cas que hagis de justificar la teva sortida.

Donar és segur, està permès i és molt necessari.
Junts sortirem endavant.
Mil gràcies!

 

Apunta't per donar sang

·        -  És imprescindible demanar cita a través d'aquest formulari per donar sang.

·         - Ens posarem en contacte la major brevetat possible per a concretar la cita.

·         - T’has apuntat però no pots venir? Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  • Donar sang és necessari i segur
  • Si tens els símptomes de refredat #YoMeQuedoEnCasa
  • Si has tingut contacte amb gent portadora de l’COVID-19 #YoMeQuedoEnCasa
  • Si has viatjat fora de Balears els darrers 15 dies #YoMeQuedoEnCasa
  • Si tens els símptomes de l'COVID-19 #YoMeQuedoEnCasa
  • El Banc de Sang i Teixits no realitza les proves de l’COVID-19

Per a més informació, entra en la web del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears   http://www.fbstib.org/